Ron Paul: Hamás byl vytvořen izraelskými a americkými zpravodajskými službami jako protiváha Jásira Arafata

Hamás byl vytvořen izraelskými a americkými zpravodajskými službami, aby čelil Jásiru Arafatovi. Nedávný teroristický útok Hamásu na Izrael je nesmyslnou tragédií, která, jak již vidíme, bude mít trvalé dopady na světové záležitosti, zejména na Blízkém východě. Proč tedy Spojené státy a samotný Izrael vytvořily Hamás v 70. letech?

Předtím, než byl Hamás tím, čím je dnes, byl jen okrajovou skupinou palestinských muslimů bez skutečné moci. Dnes Hamás vládne Gaze železnou pěstí, a to vše kvůli USA a Izraeli, tvrdí bývalý kongresman a prezidentský kandidát Ron Paul.

Bývalí izraelští představitelé, jako je brigádní generál Jicchak Segev, který sloužil v izraelské armádě v 80. letech, to plně přiznávají. Segev řekl reportérovi New York Times, že pomáhal financovat palestinské islamistické hnutí jako „protiváhu“ sekularistům a levičákům z Organizace pro osvobození Palestiny a strany Fatah, kterou vedl Jásir Arafat.

Jásir Arafat v roce 1994 s Nobelovou cenou za mír.

Sám Arafat proslul tím, že označil Hamás za „výtvor Izraele“ a Segev s ním souhlasí, protože v první řadě přijal peníze od izraelské vlády na vytvoření této teroristické skupiny.

Izraelská vláda mi dala rozpočet, přiznal Segev k tomu, co se stalo. „A vojenská vláda dává mešitám.“

Bývalý izraelský úředník pro náboženské záležitosti Avner Cohen, který pracoval v Gaze více než 20 let, řekl v roce 2009 deníku Wall Street Journal, že i on hrál přímou roli při vzniku Hamásu. Hamás, k mé velké lítosti, je výtvorem Izraele, cituje Cohena agentura Reuters.

(Ron Paul byl vždy odmítán z velké politiky pro své nepopulární, ale často správné názory, které jsou v rozporu se zavedeným řádem věcí.)

Izrael a USA jsou největšími sponzory, tvůrci
a vývozci teroru po celém světě

V polovině 80. let napsal Cohen oficiální zprávu svým nadřízeným, ve které je varoval, aby na okupovaných územích neprováděli toto spiknutí „rozděl a panuj“, které, jak nyní vidíme, je používáno jako záminka pro Izrael, aby vstoupil a v podstatě vykuchal Gazu.

Navrhuji, abychom zaměřili naše úsilí na nalezení způsobů, jak toto monstrum rozbít dříve, než nám tato realita skočí do tváře, napsal Cohen ve svém dopise.

Cohena samozřejmě ignorovali. A nyní, o několik desetiletí později, se Hamás stal obětním beránkem pro Izrael, aby mohl vést totální válku nejen proti Palestincům žijícím v Gaze, ale také proti velkému psovi: Íránu.

Hamás byl povzbuzován a skutečně zahájen Izraelem a Spojenými státy, aby čelil Jásiru Arafatovi, uvedl Paul ve výpovědi v Kongresu před nějakou dobou, kterou můžete sledovat níže:

Nic z toho není až tak šokující, když vezmeme v úvahu, že USA, které dlouho působily jako vojenská ruka Izraele, jsou notoricky známé tím, že financují a podněcují vytváření nových teroristických skupin, které jsou pak používány k destabilizaci národů jako záminka pro další válku.

Mnoho teroristických skupin, které v současné době existují, bylo nějakým způsobem ovlivněno nebo podporováno Spojenými státy.

To se často stává, když jsou USA zapojeny do financování válek nebo podporují určité skupiny označené jako „rebelové“. Jak čas plyne, ti samí „rebelové“, které jsme kdysi podporovali, se často stávají našimi zapřisáhlými nepřáteli a udržují cyklus nekonečných válek.

Nejnovější zprávy o tom, co se děje na Blízkém východě, najdete na Chaos.news.

ZDROJ (překlad Zvědavec)

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *