Skupina Bilderberg: Tajná vláda v pozadí?

Ve dnech 18. až 21. května 2023 se konala výroční konference Bilderberg, jako vždy bez účasti veřejnosti. Pozoruhodné na tom je, že dosud málo známí hosté se po účasti rychle dostávají do vysokých klíčových pozic.

Tento dokument přináší hluboký náhled do skupiny Bilderberg: Kdo jsou šéfové tohoto tajného klubu? Co přesně plánují? Kdo byli letos největší favorité?

Tento dokument vrhá světlo na vůdčí osobnosti a plány skupiny Bilderberg. Kdo jsou vůdci a účastníci z jednotlivých zemí, kteří se scházejí za zavřenými dveřmi? Od 18. do 21. května 2023 opět nastal ten čas: konala se výroční konference Bilderberg. Představitelé vysokých financí, šlechty, tajných služeb, politiky a armády, obchodu, administrativy a médií se sešli za zavřenými dveřmi. Se zahájením konference byly zveřejněny seznamy účastníků letošního ročníku.

Za zmínku stojí účast vysokých představitelů EU: místopředseda Evropské komise Josep Borrell a předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsola, stejně jako i komisař EU pro hospodářské záležitosti Paolo Gentiloni, kteří byli letos nově přítomni. Zajímavé je také to, že se opět zúčastnil předseda představenstva farmaceutické společnosti Pfizer Albert Bourla.

Z německé strany byli pozváni poslanci Spolkového sněmu Anton Hofreiter a Norbert Röttgen, tak jako vedoucí spolkového kancléřství Wolfgang Schmidt. Ze švýcarské strany se nově zúčastnil spolkový rada Ignazio Cassis, někdejší prezident Švýcarské konfederace v roce 2022 a v současnosti vedoucí Spolkového ministerstva zahraničních věcí (EDA). Z Rakouska byl přítomen současný ministr zahraničí Alexander Schallenberg. Schallenberg byl dlouhá léta presidentem správní rady Švýcarské bankovní společnosti, nyní UBS.

Dalším hostem konference byl starosta francouzského přístavního města Le Havre Édouard Philippe. Je zajímavé, že v roce 2022 o něm časopis „Handelsblatt“ psal jako o „možném Macronově nástupci“. Ve světle této domněnky je náhlý kariérní skok účastníků po jejich návštěvě na konferenci Bilderberg velmi nápadný:

Angela Merkelová se zúčastnila setkání Bilderbergu v květnu 2005 a v listopadu 2005 se stala německou kancléřkou. Jens Spahn, poměrně neznámý státní tajemník na ministerstvu financí, se zúčastnil konference Bilderberg v roce 2017 a v roce 2018 se překvapivě stal německým spolkovým ministrem zdravotnictví. Emmanuel Macron, současný francouzský prezident, byl účastníkem setkání Bilderbergu v roce 2014 a od roku 2017 je ve své současné funkci. Ursula von der Leyenová, bývalá německá ministryně obrany, se účastnila konferencí Bilderbergu v letech 2015, 2016, 2018 a 2019 a od roku 2019 je předsedkyní Evropské komise.

Konference Bilderberg jako kariérní odrazový můstek?

Německá politoložka a socioložka Claudia von Werlhof napsala o konferenci Bilderberg následující:

Zde se člověk ocitá v předpolí moci, skutečné moci. Pozván je kdokoli, na koho se tato moc zaměří. A jako co je pozván? Jako budoucí zástupce této moci. […] Je zřejmé, že mocní by nemohli být mocní, kdyby nebyla tato „třída prostředníků“, která nám na příkaz shora říká, o co jde a kam se to má ubírat.“ Pod pojmem „třída prostředníků“ se rozumí skupina lidí, kteří tvoří spojovací článek mezi mocnými a lidem. Jinými slovy, jsou to lidé, kteří ze své pozice realizují rozhodnutí Bilderbergského klubu nebo jsou povýšeni do funkce, ze které mají jednat podle rozhodnutí Klubu Bilderberg.

Jak Bilderbergové vznikli, jaká je jejich struktura, jak fungují a jaké cíle sledují? Tyto otázky zkoumá Kla.TV v tomto dokumentu.

Založení Skupina Bilderberg byla založena z iniciativy Davida Rockefellera (1915-2017). David Rockefeller byl prezidentem a hlavním akcionářem kdysi největší americké banky Chase Manhattan, nyní JP Morgan Chase. Pod jeho vedením se banka Chase Manhattan stala ústředním pilířem mezinárodního finančního systému. Rockefeller po celý svůj život prosazoval plán světové vlády vedené vysokými finanančními kruhy. Ve svých pamětech napsal:

Někteří dokonce věří, že jsme součástí tajného spolku, který pracuje proti nejlepším zájmům Spojených států, a nazývají mou rodinu a mne „internacionalisty“ a spiklenci, kteří se spojili s ostatními na celém světě, aby vybudovali globálněji integrovanou politickou a ekonomickou strukturu – Jeden svět, chcete-li. Pokud se jedná o tato obvinění, přiznávám se k nim a jsem na to hrdý.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *