Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 13.11.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval prohlášení ruské Centrobanky ze dne 7. listopadu k její finanční politice. Tedy v návaznosti na poslední zvýšení úrokové sazby na 15 % 27. října.

Pjakin zmínil podstatnou věc. Se zprávou vystoupila ředitelka CB RF Elvíra Nabiullinová, a to takovým jazykem, aby na první pohled nikdo ničemu neporozuměl. Takže? O čem vlastně Nabiullinová promluvila? O tom, co dříve. Tedy, že úroková sazba CB se v Rusku zvyšuje proto, aby národ omezil svou kupní sílu. Tedy, rozuměj, chudobný lid, bohatých se tyto věci netýkají. Proč?

Jelikož v Rusku chudobný lid se za národ nepovažuje. Nabiullinová to potvrdila o měsíc dříve 10. října ve svém cynickém vystoupení v ruském parlamentu (podrobněji ZDE). Nabiullinová tehdy jasně dala na srozuměnou, že ruský národ je v jejích očích jen obyčejný dobytek. Pravda, zabalila to do svých líbivých cynických frází. Vystoupení Nabiullinové 7.11. oproti tomu, co předvedla 10.10., se očividně lišilo, vypadala ustrašeně, jakoby schoulená do sebe, oči jí těkaly sem a tam, ruce se jí třásly, pořád cosi přesouvala na stole. Tak či onak prohlásila:

Podstata Ruska spočívá v tom, aby padlo ve jménu záchrany amer. ekonomiky. Smysl Ruska má tak jediný smysl: musí sloužit USA jako levný zdroj surovin.

A ve jménu tohoto cíle také funguje CB RF. Postavení ruského národa Nabiullinovou naprosto vůbec nezajímá. Proto ruský národ musí vymřít (podrobněji ZDE). Je tak nutno zopakovat r. 1991, kdy pád SSSR zachránil USA před jejich zhroucením. Nabiullinová o tom všem hovořila naprosto jasně a otevřeně. Jakýkoli jiný cíl fungování CB RF Nabiullinová naprosto jednoznačně nepřipouští!

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Ekonomika, Politika, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *