Stoupenci Wagenknechtové demonstrovali v Berlíně

Asi deset tisíc lidí se v Berlíně sešlo na první manifestaci svolané Sarah Wagenknechtovou, která nedávno opustila řady strany Levice a založila nové uskupení „Svaz pro rozum a spravedlnost Sarah Wagenknechtové“.

Důvodem svolání akce bylo odmítnutí dodávek zbraní na Ukrajinu a také za diplomatické řešení ukrajinského a palestinsko-izraelského konfliktu.

Dr. Sahra Wagenknechtová, německá politička, ekonomka a publicistka. Bývalá místopředsedkyně strany Die Linke.

V projevu poblíž Braniborské brány obvinila spolkovou vládu z uplatňování dvojího metru při hodnocení ukrajinského konfliktu a bombardování v pásmu Gazy. Tato válka musí skončit. A to je velmi důležité – ve všech směrech, řekla Wagenknechtová.

Kritizovala také vládní výdaje na Bundeswehr a výrobu zbraní v době, kdy Německo zažívá nedostatek učitelů, zavírání nemocnic a stárnoucí infrastrukturu. Kromě vlády ve svém proslovu kritizovala sankce EU vůči Rusku, dodávky zbraní Ukrajině, ekologický aktivismus a neregulovanou migraci.

Jak uvedl deník Bild, novou stranu charismatické a zásadové političky je připraveno volit 14 % Němců, a to navzdory tomu, že oficiálně ještě nebyla založena. Podpora podle sociologického institutu INSA je téměř vyrovnaná se sociálními demokraty kancléře Olafa Scholze a je vyšší než Zelených a Svobodných, kteří tvoří současnou vládní koalici.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *