Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 20.11.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval summitu APEC v americkém San Francisku. Ovšem, světovou veřejnost nezajímal ani tak obsah samotné konference, jako setkání prezidentů Číny a USA.

Pjakin zmínil podstatnou věc. Přinejmenším dle jeho názoru tomu tak je. Budoucnost lidstva, min. Evropanů zcela jistě, se řeší na bojišti Ukrajiny. Klíčovou věc Pjakim zmínil, pravdivou věc, na Ukrajině již delší dobu boje probíhají tak nějak, tj. aby se tzv. neřeklo. Ve světle hrůz v Palestině v sektoru Gazy, to platí zcela jednoznačně.

Avšak zároveň i nadále platí, že klíčem k budoucnosti min. Evropy, je a bude sled událostí na Ukrajině. Pjakin svá slova dokládá výroky představitelů EU a NATO, kteří v žádném případě nepřipouštějí porážku Ukrajiny Ruskem. Pohádky evr. představitelů o rusko-finské válce z let 1939-1940, že, údajně, stejně tak se Rusko chystá napadnout div ne celou Evropu, dokazují, že tito představitelé naprosto nechápou skutečný stav věcí.

Pjakin zmínil roli Donalda Trumpa před prezid. volbami v USA. Tedy fakt, že Trump může na úrovni taktiky třeba i vyhrát, ve smyslu geopolitickém, avšak ve smyslu strategickém, proti glob. elitě, nemá Trump žádnou naději. Na rozdíl od Bidena, který sice není státním politikem jako byl Trump, ale Biden na rozdíl od Trumpa stojí výše, protože zastupuje globalisty. Výtečně tohle všechno Pjakin osvětlil na příkladu Jurije Andropova, když nastoupil v SSSR v r. 1982 na místo Brežněva po jeho smrti. Když se Jurij Andropov bavil s ideologem a architektem politiky přestavby Alexandrem Jakovlevem o možném nástupci Gorbačovovi, tak Jakovlev zmínil před Andropovem naprosto  mimořádnou věc. A sice, že nemá ani ponětí, jací že to lidé stojí za Gorbačovem ve světovém měřítku. I proto Andropova otrávili, jako v r. 1953 i Stalina, aby se celkový proces s Gorbačovem urychlil.

Pjakin dále opětovně zmínil, že vedení ruské Centrobanky hodlá v prosinci opět zvednout úrokovou sazbu ze stávajících 15 % na 20 %, což na plnou hubu ředitelka Nabiullina již sdělila. Vše jen proto, aby ruská ekonomika se nezvedla z kolen, aby držela pevně v sedle amer. ekonomiku. V Rusku však nikdo v nejvyšších patrech proti této tragédii neprostestuje.

Ostatní již ve videu:

Pozn. Naší Pravdy: Ve všech svých vystoupeních Valerij Pjakin má v zásadě pravdu. Jen v jednom, avšak zásadním smyslu, Pjakin pravdu jednoznačně nemá, když soudí, že Putin je snad v jakési opozici vůči velezrádné roli Nabiullinové, nebo-li že Putin je v tom všem nevinně.

Bohužel, v tomto se Pjakin buď mýlí, anebo, spíše, je pod tlakem. Jde totiž o to, že Nabiullinová nikdy nebyla nikým volena. Byla třikrát po sobě (!) jmenována jediným vysoce postaveným člověkem v Rusku, tedy samotným ruským prezidentem Putinem. Tohle Pjakin, vždy, obchází stranou, aniž by jen slůvkem zmínil tuto naprosto klíčovou věc.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *