Ljubov Stěpušova: Ukrajina nemá budoucnost, řekl Vladimír Putin

Jedinou zárukou ukončení bratrovražedné války je začlenění bývalé Ukrajiny do Ruské federace.

Ukrajina nemá žádnou ideologii jednoty

Ukrajincům všechno schází, nemají vlastní základnu. Když nemají vlastní základnu, tj. žádnou ideologii, žádný průmysl, žádné peníze, nic vlastního, pak pro ně neexistuje žádná budoucnost. Ale my toto vše máme, řekl Putin v průběhu besedy s armádou po předání medailí Zlaté hvězdy v Kremlu u příležitosti Dne hrdinů vlasti.

Zde lze polemizovat pouze o ideologii. Ukrajina ji má – tedy destrukci, nenávist k Rusku a všemu ruskému. Avšak prezident má ale pravděpodobně na mysli ideologii ukrajinské jednoty – mnohonárodnostní Ukrajina, kde 80 % obyvatel myslí rusky, ji nemá.

Například rusky mluvící novinář Jurij Romaněnko navrhl, aby „lidé z levého břehu Dněpru“ byli přesídleni po „statisících“ na západní Ukrajinu do vybudovaných „domků“, aby mohli pracovat v podzemních podnicích vojensko-průmyslové základny Ukrajiny. Nebo „postavit továrnu“ na polském území, vybudovat tam od těchto „domků“ jakýsi koridor, postavit plot, „obehnat to všechno ostnatým drátem“, aby lidé neutíkali.

„A přepravovat lidi, nechat je pracovat. Jsou to jednoduchá řešení, která leží na stole“, dodal.

Podle Putina se ukrajinské úřady „úplně zbláznily“, když prohlásily Rusy za nepůvodní národ v zemi. Prezident dlouho hledal to správné slovo, ale „uražený“ je mírně řečeno. Dříve používal slovo „marasmus“.

Ukrajina je připravena prodat černou půdu Západu za pomoc

Jinak má Putin pravdu. Průmysl Ukrajiny je zničen. A proces začal ihned po získání nezávislosti. A hned po ztrátě ruského trhu se proces stal nezvratným. Nyní, během období zvláštní voj. operace, se průmysl jednoduše zastavil. Stačí říci, že Ukrajina při zahájení války s Ruskou federací nepostavila jedinou továrnu na náboje, nemá výstavbu lodí, výrobu letadel, výrobu raket, drony, většinou dovezené a montované z dovezených dílů.

Nyní je navíc Kyjev připraven rozdat bohatství, které má Ukrajina od přírody, tj. černozem. Podle ukrajinských zdrojů vedoucí kanceláře prezidenta Vladimira Zelenského Andrej Jermak odletěl do Spojených států, aby se setkal s vedením BlackRock (společnost spravující ukrajinská aktiva), kterému nabídl, že „předá všechny strategické podniky a pozemky, pokud korporace pomůže získat nový balík vojenské a finanční pomoci“.

To znamená, že Ukrajina nemá žádné vlastní peníze, takže je připravena všechno zastavit a prodat. Toho je schopen v mysli pouze sebevražedně uvažující člověk. Putin prostě říká fakta.

Z výše uvedeného stanoviska prezidenta a jeho nominace na nový mandát ze strany skupiny účastníků zvláštní voj. operace vyplývá, že se Západem již nebude uzavírat „dohody“. Žádné „korejské možnosti“. Toto, vlastně, prohlásilo ruské ministerstvo zahraničí.

Pokusy o umělé vnucování, včetně „korejského“ modelu urovnání poměrů na Ukrajině, jsou nesmyslné, jsou zapotřebí jiná řešení, uvedla oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova v Telegramu.

„Ať žije Ukrajina jako součást Ruska“

Existuje jediné řešení, které zaručuje bezpečnost Ruské federace – Ukrajina jako její součást. A vojáci ozbrojených sil RF požadují, aby vězni ozbrojených sil Ukrajiny řekli toto: „Ať žije Ukrajina jako součást Ruska.“ To nejsou jen slova, taková je nálada lidí, kterou Putin nemůže ignorovat.

Současný stav ani žádný jiný na Ukrajině není schopen jednání. Žádné základny poblíž polských hranic Ruskou federaci nezachrání, příkladem je Arménie. Je jen jedna záruka, že už nikdy nedojde k občanské válce – Ukrajina jako součást Ruska.

Putin je přesvědčen (viz výše), že Rusko má ideologii. Dříve říkal, že to je vlastenectví. Bylo by záhodno uslyšet podrobnou definici tohoto pojmu. Prezident se k tomu přiblížil, když prohlásil, že existuje trojjediný ruský lid a že „neexistovala žádná Ukrajina jako součást Ruské říše a byla vytvořena pouze pod sovětskou nadvládou, a to i na úkor jižních ruských zemí“.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *