Mgr. Miroslav Kavij: Ministře Jurečko, nějak se Vám to papalášství rozmáhá

Dávno pryč jsou doby, kdy v popřevratovém období nejen z řad lidovců zaznívala každodenní kritika na manýry a papalášství osob patřící k vládnoucí garnituře.

Čas trhnul oponou a onen nešvar, jako rakovina se začíná opět šířit mocenským prostředím.

Zatímco ještě dnes jsou média plná zpráv a informací o tragické události na Filozofické fakultě UK v Praze, resort traktoristy Jurečky nejenže pořádá v onen hrůzostrašný den večírek s rautem za 400 tisíc Kč, ale bujaré veselí pokračovalo téměř do půlnoci, viz ZDE.

Z podobného soudku je i případ z doby nedávné, tzv. covidové. Muž ohlašující nejpřísnější opatření, tehdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula (společně s J. Faltýnkem – ANO) kázal občanům vodu a sám pil víno v jedné z vyšehradských restaurací, která dle přijatých opatření měla být navíc uzavřena.

Co je dovoleno jednomu, u druhého být prostě nemusí a není! Rakušanovo ministerstvo dle zpráv svého nedávno vytvořeného oddělení známé jako KRYT, si je vědomo radikalizace nejen řadových občanů, ale dnes i pracovníků státní a veřejné správy představující zásadní problém, který může ohrozit běžné fungování státu a jeho institucí, samospráv a dále urychlit rozpad společenské soudržnosti.

Co k uvedenému zjištění KRYTu ohledně radikalizace společnosti dodat? Nepřispělo k uvedenému stavu také dvojí „měření“ jednotlivých případů? Těch příkladů je opět víc než dost, přibývají každým dnem a mnohdy k tomu přispívá sama hlava ministra vnitra.

Možná by bylo vhodné položit si otázku, kdo ve skutečnosti ohrožuje bezpečnost našeho státu a jeho občanů. Je to mainstreamem dehonestovaný aktivista Ladislav Vrabel svými výroky o nákupu F-35, nebo dvojka k pohledání ministryně obrany Jana Černochová a náčelník GŠ Karel Řehka, či samotný Pávek na Hradě s Fialou ve Strakovce? Jsou to více přehlížené nenávistné výroky řeporyjského starosty Novotného, nebo osob, kterým svoboda slova není zaručena jako právě u Novotného a čelí tak za své výroky trestnímu stíhání?

Bude případ, kdy na plakátech jsou Rakušan a Novotný vyobrazeni ve vaku na mrtvoly, posuzován jako podezření z výtržnictví, jak uvádí média, nebo policie případ odloží stejně jako v případě vyvěšení plachty s Putinem na budově ministerstva vnitra samotným Rakušanem?

Je zbytečné si pokládat otázku, jakým způsobem byl vyřešen případ vnuka předsedy Senátu Miloše Vystrčila, který v říjnu t.r. vyhrožoval, že přinese do školy zbraň.

Dle posledních průzkumů klesla důvěra Fialovy vlády tak nízko, že níže to již nejde. Spousta občanů za uvedeného stavu právem očekávala, že premiér ve svém vánočním projevu, v němž se zaklínal několikrát slovem naděje, nakonec sdělí, že onou nadějí pro občany v lepší nadcházející rok je podání demise současné vlády.

Není žádným tajemstvím, že dny ukrajinského prezidenta jsou sečteny a místem jeho dalšího pobytu se zřejmě stanou USA. Zda Zelenskij při „rozlučce“ s Ukrajinou využije opět „služeb“ českého státu v podobě vládního speciálu Airbus, není zatím samozřejmě známo. Jeho společný let se členy naší vlády do země zaslíbené, by mnozí naši občané ale jistě přivítali.

Vládní speciál s prezidentem Zelenským doprovodily Gripeny

Příspěvek byl publikován v rubrice Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *