RNDr. Jiří Jírovec: Dvě klíčová slova pro příští volby

Upozornění pro ohlašovatele a udavače: Protože stále existuje Článek 17 Listiny základních práv a svobod, mám „svobodu“ publikovat svůj názor.

Přijde vaše kamarádka dnes cvičit? Nemůže, má návštěvu. Tak ať ji vezme s sebou, končí náčelník péči o zaplnění tělocvičny.

Odposlechnuto před obchodem pana Bláhy v Hodkovičkách

Šlo o drobné nedorozumění. Náčelník si neuvědomil, že dotazovaná mluvila o stavu, který v pravidelných intervalech postihuje ženy. Slušné ženy tomu říkaly návštěva. Ty ostatní pak měsíčky, krámy, mám to, a dostala jsem to. Existovalo i mrzuté sdělení „dnes to nejde“ a jeho hrozivý opak „nedostala jsem to“.

Naše moderní společnost se neštítí ničeho a tak se již o menstruaci píše a mluví bez tlustšího obalu. V rubrikách pro ženy dokonce o tom, že to jde vždycky, dokonce i s orálem, je-li chlap krvežíznivý.

Nedávno se menstruace dostala do projevů ve Sněmovně. Řeč byla o menstruační chudobě. Ne o délce či absenci cyklu, ale o nedostatku hygieny, který se u primitivů řešil izolací těch, které zrovna měly krámy.

Takové řešení by bylo kvůli pokroku nedůstojné. A pak, nemáme dost jeskyní, králikáren a podobných odkládacích prostor pro dočasně špinavé ženy. Statečná poslankyně řekla směrem k prázdným ministerským místům v překladu do lidštiny přibližně toto:

Vy hovada, na šoustání vás užije, to jo, ale jinak na nás serete a zvyšujete DPH za menstruační potřeby.

Zcela nečekané se stalo skutkem:

Místo sebechvály, že jsme Number One, se ozvalo obvinění, že pokrok sem, pokrok tam, máme chudé ženy, které si nemohou menstruační potřeby dovolit a nahrazují je třeba toaletním papírem nebo možná i novinami. Není samozřejmě vše negativní, protože vláda bystře zareagovala snížením DPH na tištěné noviny.

Menstruační chudoba je slovo, které porazí chuje v dalších volbách. Stačí, aby jeden volební program zohlednil sílu nasratých žen.

Druhým slovem, které může vyhrát volby, je mír.

Momentálně je v klatbě kvůli Hurvínkům postiženým bíeglerismem-hovadismem. Tato hovada ve stavu zrodu jsou ochotna obětovat náš poslední groš za zbraně, které zajistí slavné vítězství nad Čínou, na kterou potáhneme, jen co dá bakalář Rusku na budku.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *