Ruský oligarchát nutí národ přežít bez topení a teplé vody dokonce i v krutých mrazech (video!)

SOCIÁLNÍ KRONIKA

V Podolsku u Moskvy si obyvatelé nadále masově stěžují na nelidské životní podmínky bez topení ve svých domech.

Mrazivá apokalypsa v Podolsku u Moskvy

Desítky tisíc obyvatel třísettisícového Podolsku u Moskvy mají doslova zdemolované byty ledovou vodou z mrazem roztrhaných trubek a radiátorů. Tisíce bytů se tak změnily v ledové jeskyně nezpůsobilé k běžnému životu.

Spontánní shromáždění mrznoucích lidí se konají v bytech, vchodech, chodbách, na ulicích, ve dvorech u ohnišť na ulicích, aby nezmrzli. Lidé jsou rozhořčeni, kladou oprávněné otázky úřadům a sdílejí své zkušenosti s přežitím bez topení, teplé vody a dalších služeb:

Vezmeme láhve, naplníme horkou vodou a ohřejeme se jimi. Chlad je nesnesitelný. Nemůžu ani umýt své dítě…

V kanceláři starosty říkají:

Nemáme žádné informace, že by byly problémy, takže nemáme co komentovat. Podle toho, co víme, tak jen trochu se v bytech ochladilo.

Říkám:

Cože? Jaké informace?! Všechno se ochladilo a zamrzá! To, co bylo zničeno za posledních 20 let (Pozn. Naší Pravdy: Za Putina a jeho oligarchátu), nelze obnovit za jeden nebo dva dny. K čemu potom máme magistrát a správcovskou společnost? Všichni zůstávají v teple. Je jim teplo, cítí se dobře, jsme to my, kdo sem chodí a zveřejňuje děsivý stav věcí. Jak mi řekl inženýr ze správcovské společnosti: Bydlím ve svém, přijďte se ke mně ohřát. Tak se jdeme s celým domem ohřát s ním!

Nevíme, co čekat dál, všichni máme děti a staré lidi. Zítra máme školu, nevíme co dělat. Chodíme v bundách, spíme v bundách. Vnučka dělá domácí úkoly v bundě. Podolsk je vedle Moskvy a my jsme obecně bohem zapomenutí lidé. Jako bychom žili v tundře. Vše platíme a kde nic, tu nic…

Platíme šílené obnosy za otop, teplou vodu a elektřinu, a teď zapneme el. topení a spálíme o to více elektřiny. Účtujeme dvojí sazby. Tento měsíc jsem za pokoj zaplatil 9 tisíc rublů! Za jediný pokoj! Nepočítám telefon, televizi a internet. A kolik mi teď budou asi účtovat za el. topení?

Katastrofální poměry v zamrzlých bytech v Podolsku
u Moskvy, v nichž mráz trhá radiátory a rozvody tepla
a TV, aby pak následně uniklá voda vytopila všecky byty:


Uhlí v kotelnách na Sibiři dochází

Na území Zabajkalské oblasti byl zaveden mimořádný režim „kvůli nedostatku zásob paliva v teplárnách a kotelnách a kvůli následné hrozbě narušení životních podmínek obyvatelstva“. Vyhlášku v souvislosti s nastalou situací podepsal gubernátor vládnoucí strany Jednotné Rusko Alexandr Osipov. Proč severní regiony na Sibiři nenaskladnily dostatek uhlí na zimu pro obecní kotelny, gubernátor neuvedl.

ZDROJ: ZDE a ZDE (překlad Naše Pravda)


Pozn. Naší Pravdy
Bylo by docela zajímavé se zeptat postižených Rusů, koho volili do parlamentu a koho za prezidenta. Ostatně, ty příští prezidentské volby proběhnou v Rusku již onedlouho, 17. března 2024. Tragédie Rusů spočívá v tom, že oni kromě Vladimíra Putina naprosto nejsou schopni si představit v čele státu kohokoli jiného. Jedná se o důsledek mediální propagandy ne nepodobné tomu, co se děje i u nás doma, tedy v ČR. Kdyby se u nás ochladilo natolik, jako je tomu v Rusku nejen v popsaném Podolsku, zcela nepochybně by začaly obdobné havárie i v ČR. Máme zkrátka oproti Rusům to štěstí, že nevíme, co jsou opravdové mrazy. Ovšem, co není, může být. Kecy o glob. oteplování dříve či později vezmou za své. A pak teprve pochopíme, co jsme zde v EU dopustili, když jsme dovolili vyhodit do povětří nově dokončené plynovody ze Sibiře před půldruhým rokem.

Ruská elita má na starosti zcela jinou zábavu, než řešit dosluhující infrastrukturu ještě ze sovětských dob. Tehdy se makalo pro celý národ, nejen pro dolarovou šlechtu, jako je tomu po rozpadu SSSR. Dnes je to přesně dle hesla nahoře huj, dolej fuj. Správně to řekl již před lety předseda ruských komunistů Gennadij Zjuganov, a nejen on to řekl: „Revoluci v Rusku neprovede národ, ten na to morálně v bahně ruské propagandy nemá, ale rozpadající se sovětská infrastruktura bude dělat revoluci, tedy rezavějící kanalizace, teplofikace, vodovody, plynovody atd.“ Inu, umělá inteligence, kterou tak strašně prosazuje v Rusku dolarová vládnoucí elita strany Jednotné Rusko, tento bordel pod vedením dolarového oligarchátu řešit rozhodně nebude.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *