Dr. Paul Craig Roberts: Válka se rozšiřuje

Jak jsem již psal, Izrael a USA chtějí rozšířit válku proti Hamásu na Libanon, Sýrii a Írán. Expanze začala. Poslední zprávou je, že Izrael udeřil hluboko v Libanonu: Válka se rozšiřuje s masivními izraelskými nálety 60 km hluboko do Libanonu. (Podrobněji ZDE)

Arabové, které pravděpodobně drží Putin na uzdě, opět sedí na zadku, zatímco Izrael je jednoho po druhém obírá. Hamásu přišli na pomoc pouze Húsíové, ale ani jedna arabská nebo islámská země. Takže Arabové seděli a cucali si palce, zatímco Gaza a Hamás byly zničeny. Arabové přijali izraelskou genocidu palestinského lidu. Zlo vítězí, pokud se s ním nebojuje.

Pokud by se k útoku Hamásu přidaly Hizballáh, Sýrie, irácké milice a Írán, Izrael by dnes neexistoval. Poté, co propásli svou šanci, budou nyní Izraelem a Washingtonem jeden po druhém likvidоváni.

Ještě předtím, než Izrael skončil s Palestinou, útočí raketami a válečnými letadly hluboko v Libanonu.

Zdá se, že strategií Izraele a Washingtonu je zaútočit na libanonská města, aby rozpoutaly občanskou válku mezi libanonskou armádou a milicemi Hizballáhu, aby Izrael mohl využít občanskou válku v Libanonu k vytlačení Hizballáhu z jižního Libanonu a Izraele k převzetí vlastnit vytoužené vodní zdroje.

Pokud bude Hizballáh poražen, Washington a Izrael zničí irácké milice a zaútočí na Sýrii, jejíž část obsahuje ropná pole, která již Washington okupuje.

Rusové nechali osvobození Sýrie nedokončené. Sýrie má ruský systém protivzdušné obrany, ale zřejmě jej nesmí použít proti Washingtonu a Izraeli.

Až budou irácké milice a Sýrie pryč, bude na řadě Írán, který sedí na svých mnoha raketách a nic nedělá. Pokud Írán padne, džihádisté ​​CIA budou propuštěni do Ruské federace, Střední Asie a problematické provincie Číny.

Nečinnost Putina, Číny a Íránu posílila americké neokonzervativce v jejich projektu americké hegemonie. Vzhledem k tomu, že se Putin, Čína a Írán zdají být odhodlány překonat konflikty, které se jich nejen dotýkají, ale jsou namířeny proti nim, bude Washington pokračovat v překračování červených čar, dokud nebude válka vynucena.

Putin byl dvě desetiletí zrazen, démonizován a dehonestován Západem a on stále chce vyjednávat s těmi, kteří ho bili? Vyjednávání s vládou, která se prokazatelně nedrží dohod, je formou popírání reality.

Západní svět je prokazatelně v morálním a sociálním kolapsu a jeho zničení nebude žádnou ztrátou. Otázkou je, zda hodnoty, na kterých kdysi stál křesťanský Západ, budou znovu oživeny jinde.

Konflikt na Ukrajině se dále šíří

Jednotky NATO převlečené za žoldáky ovládají raketomety a protivzdušnou obranu na Ukrajině.

Putin musí tento konflikt ukončit silou, jinak by mohl najít Rusko, jak bojuje na Ukrajině a v Sýrii a jedná s džihádisty uvnitř Ruské federace.

Vypadá to, že Putin sedí na Ukrajině na rukou, dokud nebude muset vést skutečnou válku. Putin si zřejmě neuvědomuje, že jeho neochota mění malý konflikt ve velkou válku.

Kolem 32 000 vojáků NATO, více než 1 000 obrněných vozidel, 235 letadel a vrtulníků je umístěno poblíž rusko-běloruské hranice, řekl v úterý běloruský prezident Alexandr Lukašenko. (Podrobněji ZDE)

Jsou Putin a Si neschopni pochopit, že žádná západní vláda se nezajímá o pravdu a že jsou pouze terčem?

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *