Alternativní matematika: Co dokáže vyvolat obyčejné sčítání aneb náhled do problematiky nejen amer. školství

Krátký komediální film Alternativní matematika vytvořený Davidem Maddoxem a Malcolmem Morrisonem vypráví příběh učitelky matematiky na základní škole v USA, kterou její rodiče, ředitel a dokonce i starosta vyzvali, když řekla jednomu školákovi, že „2 + 2 = 4“.

Tato absurdní situace se navíc díky sdělovadlům stala známou po celých Spojených státech.

Často, když zájmy menšiny začnou převažovat nad zájmy většiny, vyústí to ve skutečné absurdní divadlo. Právě tomuto problému se věnuje film „Alternativní matematika“.

Před pár lety vzniklo ve Spojených státech skandální video o příběhu učitelky matematiky na základní škole, kterou vyzvali její rodiče, ředitel a dokonce i starosta. Problém spočíval v tom, že učitelka trvala na tom, že 2+2=4, nikoli 22, jak tvrdil její žák, podporovaný svými rodiči.

Krátký film se dotýká moderního vzdělávacího systému na amerických školách a zesměšňuje neoprávněnou snahu o práva menšin. Označte se za volnomyšlenkáře a nikdo proti vám nebude nic namítat, když řeknete, že matematika není exaktní věda. Z videa se dozvíte, jak absurdní může být situace, když nad rozumem převládne přílišná tolerance k nestandartním pohledům.

Alternativní matematika: amer. komediální film

Příspěvek byl publikován v rubrice Balzám na duši, Pro zasmání. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *