JUDr. Jiří Vyvadil: Evropští zemědělci jsou jedinou revoluční silou proti mainstreamu

Zatímco Amerika má naději na změnu v podobě střetu Trumpa vs. Bidena, který, jak je pro americké volby obvyklé, se opět rozhodne rozdílem maximálně několika desítek tisíců hlasů, …

Evropská unie směřuje přes silnou nespokojenost mnohých z nás s Green Dealem či podporou Ukrajiny k tomu, že Ursula von der Leyen se na 90 % stane znovu předsedkyní EK se všemi jejími totalitními a nedemokratickými způsoby.

A je to dáno stranickým systémem, pro který interně platí jistá neměnnost. V zásadě to připomíná ruské samoděržaví. Ovšem jeho představitelé a Ursula zvlášť si oblíbili metodu, určování, kdo je a kdo není ten správně demokratický.

(Pozn. Naší Pravdy: Ve  vší úctě k autorovi článku, v Rusku to dnes není jinak. A zdaleka se to netýká jen Putina, ale třeba i ředitelky ruské Centrobanky Nabiullinové. Vládnoucí ruská strana Jednotné Rusko má obsazené všechny řídící posty v RF. Opozice naprosto nemá šanci.)

Náš jinak ve světě zcela bezvýznamný Petr Fiala je rozhodně ten správný demokrat, Viktor Orbán a Robert Fico jsou zcela nesprávní. Je tam ovšem jeden rozdíleček. Viktor Orbán svými názory i faktem, že míří do sídla Donalda Trumpa prodiskutovat s ním otázku Ukrajiny, je pro protiruského xenofoba Fialu vnitřně jistě nenáviděný, ale navenek je těžko napadat někoho, kdo se tak vynikajícně zná s potencionálním americkým prezidentem.

Na rozdíl od našich místních papalášů Petra Pavla či Petra Fialy – a to jsme koupili za neskutečné peníze dodávku letounů F-35 – to k ničemu nevedlo. A Fiala, což by byl jeho sen, nebude mít možnost na půl hodinky k Bidenovi. A k Trumpovi se zcela určitě nedostane Pavel ani Fiala.

Evropské volby jsou vlastně velmi zvláštní. Daleko více to u nás znamená signál, jak si která strana stojí politicky uvnitř země, výrazně méně to bude znamenat pro Evropu. Ale možná nejsme výjimkou…

Emmanuel Macron, korouhvička a mluvka, který viděl, jak francouzští zemědělci se daleko více linou k Marine Le Pen, kterou média téměř povinně označují jako krajní pravici, se rozhodl být hlavním bojovníkem proti Rusku. Ale je to slabé… Chtělo by to důrazný závěr. Zatím je to kafíčko. Měl by si vzít příklad z Napoleona a vyrazit na Moskvu. Petr Fiala by mu mohl dělat ideologického poradce a Petr Pavel náčelníka štábu…

Ano. Chtělo by to konec. Kdo z koho.

Ať tak či onak, celoevropské bouře zemědělců jsou více než jen vykřičníkem proti Green Dealu, proti dominanci diktátu EU, co se má dělat či nedělat, abychom měli Evropu normálnější a přirozenější.

Je to o ukončení další nekonečné války, po válce v Iráku, Afghánistánu.

Naši i evropští zemědělci bojují za jinou Evropu a potažmo svět.

Svět bez Macronů, Fialů, von der Leyenových.

Svět bez válek.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *