Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 11.3.2024

V úvodu zazněl dotaz posluchačky pořadu o tom, jak bývalý prezident Ruska D. Medvěděv demonstroval mapu „nové“ Ukrajiny, ze které vyplývá, které části Ukrajiny „připadnou“ kterým zemím.

Pjakin byl dotázán, zda se scénář uvedené Medvěděvovy mapy „budoucí“ Ukrajiny může uskutečnit. Pjakin zavrhl hned v počátku své reakce takovou mapu, protože nelze ponechat třebas i jen menší kousky Ukrajiny k rukám potomků banderovců. Proč? Neboť by znovu rozdmýchali nenávist vůči Rusku a ruskému národu s jediným cílem: zabíjet Rusy při sebemenší příležitosti. A tento národní smysl Ukrajinců trvá již snad tisíc let, tj. věčně napadat Rusy jako národ. Tedy věčné rozdmýchávání krvavých válek proti Rusku.

A aby toho nebylo málo, Západ činí vše, aby tento zoufalý stav sousedských vztahů mezi Ukrajinou a Ruskem trval i nadále, pokud možno napořád. Přirozeně, tento stav Západ potřebuje, aby mohl skrze Ukrajinu trvale vojensky tlačit na Rusko a nedovolit mu tak, aby mohlo existovat v mírových podmínkách. Západ nutně potřebuje, aby cizíma rukama, tedy rukama Ukrajinců, bylo Rusko trvale ničeno. Ostatně, doposud vůči Rusku bylo uvaleno kolem 18 tisíc ekonomických sankcí, což samo o sobě je otřesné. Z uvedeného jasně plyne, že Západ nikdy nebude souhlasit s neutralitou Ukrajiny, jak by mělo být, aby zavládl mír. Pjakin správně vzpomněl období druhé světové války, kdy banderovci doslova zuřivě podporovali Třetí říši ve válce proti Rusku. A současná ruská elita z řad nadnárodních korporací tomuto trag. stavu ještě dokonce napomáhá.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *