MUDr. Vladimír Čížek: Události kolem covidu jsou obřím selháním práva, medicíny, vědy, rozumu, lidské důstojnosti

MUDr. Vladimír Čížek

World Street Journal s odkazem na utajovanou zprávu předloženou tajnými službami Bílému domu a klíčovými členy Kongresu Spojených států: Pandemie koronaviru pravděpodobně začala kvůli úniku z laboratoře.

Mediální informace, která by nás už nemusela zajímat, kdybychom se neustále nepotýkali s tragickými důsledky koronavirové krize. Tyto důsledky byly do jisté míry zdravotní, a zásadní byly i v oblasti politické a společenské.

Většina politiků, podpořena i celou řadou médií, záhy odhodila verbální vzývání demokracie, a zavedla celé země do takových manipulací, klamů, cenzorství, udavačství i vědomého lhaní, že by se za ně nemusel stydět leckterý diktátor.

Bolestná byla nakonec i zjištění, že jak politici, mnoho odborníků, tak i většina médií jeví prakticky nulový zájem o kritické, pravdivé zhodnocení koronavirové krize. Právě tato témata jsou námětem rozhovoru s doktorem Vladimírem Čížkem, cévním lékařem, soudním znalcem v oboru angiologie a předsedou Etické komise. Ve volném čase se věnuje celostní medicíně, a je také autorem knihy Průvodce cévními chorobami pro pacienty. Byl spoluautorem petice Otevřený dopis lékařů pro Parlament České republiky.

Rozhovor uvádí Martina Kociánová

Martina Kociánová: Vladimíre Čížku, pane doktore, než se dostaneme na úplně konkrétní otázky, řekněte mi vlastními slovy, jak teď s odstupem hodnotíte celou koronavirovou krizi?

Dr. Vladimír Čížek: Asi jako jedno obrovské selhání, a to na mnoha úrovních. Došlo vlastně k selhání práva, potlačení lékařské etiky, k selhání medicíny, jako umění léčit, k potlačení zdravého rozumu, v mnoha případech lidské důstojnosti, potlačení svobody projevu a vlastně diskreditaci vědy a odborné literatury. To jsou jakési šuplíky, a já bych byl teď schopen každý z těchto šuplíků otevřít, a kterýkoli bychom otevřeli, tak na nás vyskočí nějaký fujtajbl, a můžeme se potom bavit o detailech.

Ale ještě bych se zmínil o tom, co jste říkala na začátku o umělém původu viru: To je celkem zásadní, protože je to ilustrace toho, co se dělo. Doktorka Soňa Peková toto říkala na úplném začátku pandemie, protože s těmito viry pracuje, a viděla do genomu tohoto viru, že s ním někdo manipuloval. Byla označena za dezinformátorku, a teď se ukazuje, že virus s největší pravděpodobností, hraničící s jistotou, je umělého původu. Potvrdilo to v nedávných dnech i americké ministerstvo energetiky a ředitel FBI, ale doktorce Pekové se dodneška nikdo neomluvil, a pořád je vedena za dezinformátorku. Takže to je jenom drobná ilustrace toho, co se děje.

Podrobněji již v samotném rozhovoru:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza C-19. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *