JUDr. Jiří Vyvadil: Političtí bankrotáři Scholz, Macron, ale i Biden tvrdí, jak je Putin oslaben…

Přitom, kdyby měli sílu Putina, mohli by slavit. Zvládnout natolik bravurně pokus o puč během jediného dne, zatímco Paříž, Marseilles kvůli jedinému mrtvému je v plamenech (viz níže) a ani nasazení desetitisíců policistů nepomohá, vyžaduje zvláštní druh drzosti a tuposti.

Francouzská města znovu zažila vlnu nepokojů kvůli policejnímu zásahu, při kterém v úterý 27. června zemřel sedmnáctiletý mladík. Protestující na těžkooděnce házeli dělbuchy a zapalovali auta, na předměstí Paříže hořel i autobus. Demonstranti se pokusili osvobodit vězně ze zařízení ve Fresnes u Paříže. Potyčky zažili i v Toulouse či Lille. Policie zadržela 150 lidí. Prokuratura mezitím začala stíhat policistu pro podezření z úmyslného zabití. Zbraň podle vyšetřovatelů použil nezákonně.

A se Scholzem je to stejné. Bláznivá ekologická a energetická politika Scholzova kabinetu, trvalá recese a fatální pád důvěry celé vlády, ale i dosud nejsilnější opoziční strany CDU/CSU a rychle rostoucí podpora pro radikální opoziční stranu AFD, která chce obnovení čerpání plynu z Ruska a ukončení války s ním, ukazuje všechno jiné než to, že Scholz může Putina označovat za slabého.

A Američané? Biden rovněž označuje Putina za slabého. Kde bere tu drzost. Válka v Afghanistánu trvala 20 let a každý si jistě vzpomene na poslední pokusy těch, kteří se snažili odletět a padali z provazů letadla na zem. A Irák 16 let trvalá válka. Přes 800 000 obětí, mučírna Abú Ghrajb a rozhodně nemohou být Američané spokojeni. A když si vzpomeneme na půl roku trvajících krvavých demonstrací Black Lives Matter.

Naši pětikoaliční poslanci plesali nad smlouvou s USA o možné pobytů Američanů v Česku a jak nás to upevní. V čem nás to může upevnit, když Američané posledních 30 let prohrávají a ztrácí půdu pod nohami?

Západní politici a posluhující média jenom dovedou propagandisticky lhát. Ale reálně nic nezmohou. Dohodnout se s Ruskem bude nakonec jedinou jejich možností. Jejich slova neznamenají nic.

A to je dobře.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *