Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 25.9.2023

V úvodu se V. Pjakin věnoval posledním událostem v Náhorním Karabachu na pomezí Arménie a Ázerbájdžánu. Kdo za vojenskými útoky stojí a proč. To vše na pozadí toho, že Turecko podporuje Ázerbájdžán, zatímco Írán naopak podporuje Arménii.

Pjakin zmínil odvěkou skutečnost, tedy, že Kavkaz byl vždy místem střetu zájmů mnohých zemí. Jak Kavkaz, tak i Střední Asie byly místem tzv. Velké hry dvou impérií. Zpočátku se jednalo o zápas Anglie a Ruska. Ve středověku zde proběhlo až 9 válek mezi Tureckem a Persií.

Pjakin dále zmínil arménskou diasporu, která je ve světě hned druhou nejpočetnější diasporou po Židech. Její návrat na území bývalé Velké Arménie, podobně jako návrat Židů do vzniklého Izraele v r. 1948, však je pro globální vládce – nežádoucí. Vše souvisí se vším, tedy, popsaný fakt vyplývá z koloniální závislosti Ruska na amer. finančnictví. Konkrétně, řeč je o závislosti CB RF na amer. soukromé bance FED. Politika ruské centrobanky totiž nespadá pod jurisdikci RF, ale pod jurisdikci USA. A to je naprosto zásadní problém současného Ruska, které tak není svéprávné, protože je v koloniálním područí západního dolarového světa.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Politika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *