MY, LIDÉ: Slavnostní připomenutí 105. narozenin Československa v Českých Budějovicích (video)

Dva státy
dvou bratrských národů

a otázky národní i sociální
aktuálnější než kdy předtím!

V sále kulturního domu Metropol v Českých Budějovicích se ve čtvrtek 26. října 2023 v podvečerních hodinách uskutečnilo slavnostní připomenutí vzniku (dnes již bohužel neexistující) Československé republiky.

Večerem provázel doc. Lubomír Pána, jenž se jako hlavní organizátor úspěšně ujal role moderátora.

Hlavním hostem byla předsedkyně KSČM, europoslankyně Ing. Kateřina Konečná. Za ČSNS ji doplnil předseda Dr. Ing. Michal Klusáček.

Projevy všech řečníků jihočeské vlastenecké levice, včetně přátel z partnerské České strany národně sociální, jsou dostupné na videích níže.

A z uvedených projevů jasně vyplývá, že otázky národní a sociální jsou v dnešní pohnuté době ještě mnohem aktuálnější než kdy dříve!

Bylo by osudovou chybou si dnes nepřiznat, že rozpad Československa upřímně pociťujeme jako objektivní prohru.

Zároveň si však, zcela na rovinu, připusťme i onu skutečnost, že mírový rozvod je tisíckrát lepší než uměle vynucovaný svazek za cenu rozvratu a válčení.

Jedinou otázkou dodnes zůstává, kdo nás rozdělil a co tím sledoval…

A my přesto hledíme vpřed s hlubokým přesvědčením, že Češi a Slováci zůstávají sousedy nejbližšími a že naše nynější odloučení je jen dočasné…

Marek Adam

Organizace: MY, LIDÉ; KSČM; ČSNS
Video: Světlana ŠATNÁ

* * *

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Dějiny a současnost se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *