JUDr. Jiří Vyvadil: Donald Trump odmítl navštívit Ukrajinu…

Zelenský už se propadl do fáze ne nepodobné postupnému a potupnému odchodu Gréty z piedestalu západní neformální vůdkyně za uhlíkovou neutralitu.

Neutralitu, která má svět zachránit před zásadní klimatickou změnou, před kterou se klaněli předsedové vlád i prezidenti a která uměla způsobovat statisícové demonstrace.

Sama o sobě mně ta holka byla sympatická. Mám rád rebely proti mainstreamovým politikům a nepochybně v něčem měla pravdu. Ale jakmile se toho na Západě ujala diktátorská Ursula von der Leyen, jsme tam, kde jsme, a EU jako celek upadá.

Před několika dny Zelenský vyzval Trumpa k návštěvě Ukrajiny, když Donald zopakoval, že by ukončil ukrajinskou válku do 24 hodin. Prohlásil, že přesvědčí Trumpa během dvaceti minut, že něco takového je nemožné, aby byly splněny všechny Zelenského podmínky pro umožnění konání jednání o míru. V běžném českém mainstreamu jste jistě tuto informaci nazaznamenali, ale to je u nás zcela obvyklé

Zelenský, jak se zdá, se znovu ponořil do svého žertovného seriálu „Sluha lidu“, kde hrál tak úspěšně roli ukrajinského prezidenta a díky dvouleté dominanci v západních, ale i zčásti světových médiích, kdy mu nadšeně aplaudovali všichni západní politici, si nevšiml, že se zásadně změnil čas. Díky přebití tématu Ukrajiny zejména počáteční bezvýhradnou Bidenovou podporou Izraele a bianco šekem pro jakékoliv zrůdnosti, kterých se dopustí v Gaze pod heslem práva na odpor, která v prvním týdnu mohla mít ještě jisté opodstatnění, nastala nesmírně krutá realita.

Donald Trump přes některé otázky, se kterými racionální člověk nemůže souhlasit (například v otázce potratů), je jediným prezidentem od roku 1945, který nikdy nezačal útočnou válku) a zcela otevřeně hledá možnou spolupráci s Putinem. Nejen z důvodu, že se domnívá, že musí Rusko zatáhnout na stranu USA, ale zjevně z důvodů vzájemných sympatií vsadil vše na porážku Bidena. Střet ohledně Ukrajiny se stal jeho silným politickým lákadlem.

Setkání se Zelenským, u kterého si leštili kliky všichni progresivističtí západní „vůdci“, by proto bylo jeho fatální politickou chybou. A tak prohlásil, že by nyní šlo o konflikt zájmů. A měl pravdu.

Přeji krásný den přátelé…

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *