JUDr. Jiří Vyvadil: Pavel pochopil. Ale kdy to doklapne ostatním?

Delirium se blíží. Ale netýká se jen ekonomického kolapsu, za který může jen pětikoalice, ale i naprosté selhání v odhadu zahraničně politického vývoje ohledně týkajícího se Ruska či izraelsko-palestinské války.

Kdy si i opoziční ANO může bohužel podat s pětikoalicí ruku a páchat společně bidenovské harakiri, na jehož konci euroatlantické společenství skončí spráskané jako pes.

Rusko neporazil ani Napoleon, který vítězoslavně dorazil do Moskvy a očekával, kdo tam pokorně bude stát, aby mu podepsal kapitulaci ,ale našel ji prázdnou a nikdo o mír neprosil, aby mu posléze začala hořet pod rukama a když z ní prchal zanechal za sebou většinu své Grande Arméé a se zuboženýma troskama vojska se navrátil do vlasti.

A neporazil ho ani Hitler, jakkoliv při svém východním tažení měl zpočátku velké úspěchy, aby nakonec skončil ohořelý před svým bunkrem v Berlíně.

A stejně tak skončí Biden spolu s celou svou Evropskou unií a NATO, který využil nadšené ochoty herce Zelenského sehrát novodobou antickou tragédii, vtělit se do představy, že dosud zubožená a zkorumpovaná Ukrajina zachrání Západ a porazí Putinovo Rusko.

Čeští rusofobové několik dekád čekali na tuto chvíli a radostně se přidali k tažení proti Rusku a ve své prostoduchosti naivně věřili, jak Západ to zaostalé Rusko zamáčkne jako červa.

No nezamáčkne.

A tak Česko bude na konci této operace na rozdíl od Maďarska či Slovenska spoluporažené s Bidenem díky své euroatlantické víře o existující nadřazenosti nad tím východním obrem na hliněných nohou, jak říkával Hitler…

Potřebujeme v Evropě i ve světě mír a Západ a Východ si musel zažít svou světovou krizi, která se jednou za třicetiletí převalí. Ve své podstatě je vždy ve svém výsledku pro někoho bolestná, ale zároveň i výchovná.

Žádný z amerických prezidentů by se nezachoval tak politicky idiotsky jako Jo Biden. Barack Obama, kterého leckdo oceňoval a byl nadřízeným Bidena, dovedl být na Putina také příkrý, když Putin rozhodně a hněvivě zareagoval na státní puč na Ukrajině zvaný euromajdan, jehož cílem bylo konec konců to, co se děje nyní, odpoutat Ukrajinu od Ruska, ale rozhodně to nehnal na ostří nože jako Jo.

Přesto, ač se to může zdá cynické, jsme takovouto krizi potřebovali. Jo Biden prohraje válku s Ruskem, ale je také jisté, že prohraje svou válku na Blízkém východě. Bezvýhradná podpora Izraeli i v situaci, kdy část světového společenství oprávněně hovoří o genocidě a stále více je kritizován i svými spojenci, ukazuje naopak posílení globálního jihu, který minimálně opticky nevyhledává války, úspěšně se ekonomicky rozvíjí a jejich člen – Rusko, je dnes vnímáno jako země hrdina, že se umí postavit USA.

Naši politici vládní, ale pokud jde o ANO, i opoziční, jsou slepí a tedy nevidící a společně začlení Česko v obou těchto válkách mezi poražené.

A pokud v USA padne současná bidenovská administrativa a zvítězí Trump, což se stále více zdá být pravděpodobnější, bude to zřejmě jen Viktor Orbán, Robert Fico, a patrně Marine le Pen, která se Bidenovi zcela určitě nezaprodala, kteří budou mít u něho sluchu.

Z Česka to může být snad jen Tomio Okamura, který na rozdíl od Andreje Babiše rozhodně tak nelavíruje…

A mimochodem, bude čest pro toho, koho v Kremlu přijme nově zvolený ruský prezident…

Od nás to určitě nikdo nebude.

A připravte se, jaký tam bude nával.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *