Bývalý poradce ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovič vyzval k usmíření Ukrajiny s Ruskem (video)

Bývalý poradce ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovič vyzval k usmíření Ukrajiny s Ruskem, k akceptování ruských bezpečnostních požadavků, k ukončení rozšiřování NATO k Rusku a dokonce k hromadné a společné žalobě Ukrajiny a Ruska proti kolektivnímu Západu za zneužití Ukrajiny k válce s Ruskem.

Tohle ještě nikdy a nikdo z vysoce postavených Ukrajinců neřekl. Na ukrajinských sítích je doslova pozdvižení, přičemž Ukrajinci se dělí na dva tábory. Jedni oceňují Arestovičovu upřímnost a katarzi, kdy se za rok a půl proměnil z fanatického propagandisty Kyjeva na největšího kritika Zelenského politiky, zatímco druzí ho označují již nepokrytě za zrádce.

Celé to vyvrcholilo letos v lednu, když Arestovič veřejně propálil informaci, že za dopadem rakety na bytovku ve městě Dněpropetrovsk stála ukrajinská armáda, k čemuž došlo v důsledku chyby ukrajinské PVO. Arestovič byl okamžitě vyhozen z pozice poradce Zelenského a dokonce mu hrozilo trestní stíhání za vyzrazení vojenského tajemství, protože informace o chybě ukrajinské PVO podléhala vojenskému utajení.

Podle Arestoviče by se měli Ukrajinci s Rusy usmířit a společně by měli podat žalobu proti kolektivnímu Západu za to, že zneužili Ukrajinu k válce proti Rusku, že západ selhal v garancích bezpečnosti Ukrajiny, a že západ navzdory rozpadu Varšavské smlouvy pokračoval po roce 1989 až dosud v rozšiřování NATO k hranicím Ruska.

Arestovič vyzval k usmíření Ukrajiny s Ruskem

Podle Arestoviče je třeba toto rozšiřování zastavit a akceptovat obavy Ruska z rozšiřování, přičemž je nutné garantovat bezpečnost v Evropě všem, tedy nejen Ukrajině, ale i Rusku, protože Rusko je ochotno za svoji bezpečnost bojovat a vést válku, k čemuž Západ připravený není. Západ se pouze dívá, jak za zájmy západu bojují a umírají Ukrajinci. Arestovič dokonce přirovnal Rusko a Ukrajinu ke dvěma opicím s noži, které se řežou mezi sebou a strýcové z Bruselu a Washingtonu tomuto boji mezi dvěma slovanskými a bratrskými národy freneticky tleskají. A to prý musí skončit!

A Rusku pro změnu dluží Západ ještě víc podle Arestoviče, protože Sovětský svaz se stáhl ze Střední Evropy, z vojenských základen, a to pod slibem, že se NATO nebude rozšiřovat dále na východ. Ani tento slib Západ nedodržel. A proto podle Arestoviče by se Rusové a Ukrajinci měli spojit a měli by podat hromadné žaloby proti kolektivnímu Západu.

Arestovič konceptuálně pochopil podstatu války na Ukrajině a veřejně nyní obviňuje Západ, že přivedl Ukrajinu ke zničení. Ukrajina umírá za zájmy západu a zaplatí za to vysokou cenu, ztrátou území Ukrajiny v důsledku bratrovražedného boje. Arestovič současně již otevřeně odmítá pokračování války.

NATO se neustále přibližuje k Rusku,
nepřetržitě od pádu SSSR 

Kyjev vyhrožuje, že začne mobilizační pozvánky rozesílat ukrajinským uprchlíkům v EU, a že kdo nepřijde padnout na frontu, že mu zablokují bankovní karty, tak to už je křeč Zelenského junty.

S výjimkou Estonska zatím žádná země EU nepřipustila, že by porušila Dublinský protokol o válečných uprchlících a deportovala by je zpět do válečné zóny na Ukrajině. A kromě toho ani Estonsko zřejmě nebude moci toto realizovat, protože by čelilo žalobě u Evropského soudu za porušení práv válečných uprchlíků.

Podle posledních informací by to Estonsko udělalo tak, že by umožnilo Ukrajině povolat Ukrajince na území Estonska, ale bylo by to na svobodném rozhodnutí Ukrajinců, jestli uposlechnou a k odvodu na Ukrajinu se dostaví. Pokud by se nedostavili, Kyjev hrozí, že by takové osoby čelily sankcím a úřady by jim zablokovaly platební karty vydané ukrajinskými bankami.

Jenže, většina Ukrajinců má již karty místních bank v EU, takže by to příliš velký efekt nemělo. Volodymyr Zelenský minulý týden prohlásil, že dostal informaci o požadavku na mobilizaci dalších 500 000 Ukrajinců, ale proti další mobilizaci se zvedl mezi ukrajinskými politiky již značný odpor. Zelenského evakuace s rodinou do USA se očekává koncem zimy až počátkem jara příštího roku. Na Ukrajině se tak začal lámat chleba.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *