Marek Řezanka: Kam patří odpad

Fialův kabinet nám dnes a denně dokazuje, že je pro většinu z nás doslova toxický. Přesto nejsme jako společnost schopni vytvořit dostatečně mohutný a dlouhodobý odpor, aby byl donucen rezignovat.

Další z pomyslných posledních kapek do poháru naší trpělivosti se stal Jurečkův večírek v době, kdy jiní neměli na oslavu ani pomyšlení. Ministr Jurečka tímto jednáním jen podtrhl svou bezcitnost, otrlost a aroganci. A to je ministrem práce a sociálních věcí. Vlastně jeho večírek můžeme pojmout symbolicky – Fialova vláda pořádá party, zatímco občané nevědí, jak vyjít z minima peněz. Kdo dokáže přijít s naprosto necitlivou důchodovou reformou, nemá žádný soucit ani s oběťmi tragické střelby.

Fialova vláda nám dnes a denně ukazuje svou pravou, tedy asociální a bezohlednou, tvář. Vzpomeňme si však, že premiér toleroval další nepřípustné jednání svých ministrů, třeba V. Rakušana, který naprosto zjevně používal mobil se speciálním softwarem typickým pro komunikaci Redlovy bandy. Ministry jsou nadále i P. Hladík, podezřelý v kauze Taxis či V. Válek, který pro změnu sehrál smutnou roli v kaze IKEM.

Petr Fiala toto vše zastřešil a kryje. Nehorázné je, jak k takovémuto bezprecedentnímu jednání vlády mlčí mainstreamová média. Představme si na chvíli, že by raut po tragické střelbě uspořádal například Babišův ministr Havlíček. To by byla podívaná. Na ČT1 by se nemluvilo od rána do večera o ničem jiném, Miky Minář by svolával obří demonstrace, novináři by se mohli přetrhnout v psaní, jak vláda hyen musí od koryt. Slyšeli bychom ze všech stran, že vláda nemá morálku – a musí padnout.

Navíc si uvědomme, že je to Fialova vláda, která občany postihuje za každou „nekorektnost“ a odchýlení se od správného názoru. Pokud tedy někdo pořádá bujarý večírek, kdy je už dávno známo, že došlo k bestiální střelbě s mnoha mrtvými a zraněnými, dává dotyčný najevo, že ho tito lidé ani jejich příbuzní nezajímají. Je to vizitka jeho morální integrity – a pokud takové chování schvaluje premiér, je to morální vizitka celé vlády.

Takový kabinet bychom měli donutit k demisi hned ze tří důvodů:

  • 1) Protože námi pohrdá.
  • 2) Protože se chová asociálně a
  • 3) Protože inklinuje k organizovanému zločinu (Dozimetr, Taxis, IKEM).

V Německu se občané proti nesnesitelně asociálním a likvidačním krokům vlády brání. Zde jsou bohužel trpně apatičtí. Je to smutný pohled. Neboť to, co se chová jako odpad, si zaslouží, aby jako odpad i dopadlo. A všichni dobře víme, že odpad patří na smetiště.

Příspěvek byl publikován v rubrice Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *