Tucker Carlson se za to, že je v Moskvě, necítí vinen, ani jako zrádce

Americký novinář Tucker Carlson, který kdysi moderoval pořad na Fox News, se přestěhoval do Moskvy, aby získal mnohamiliónové názory bez filtrování svého vyprávění. Zatím se mu podařilo jít jen do Velkého divadla, předvést se v hotelu a na výstavě „Rusko“.

Ale i to stačilo k tomu, aby se na sociálních sítích s rozzářenými tvářemi zvedly vlny paniky: Chystá se Tucker Carlson udělat rozhovor s Vladimírem Putinem? Zda je to pravda a co s tím má společného Donald Trump?

První důkazy o tom, že Tucker Carlson přiletěl do ruské metropole, se objevily v sobotu, kdy se po sociálních sítích rozšířily rozmazané fotografie novináře v lóži Velkého divadla. Když se ukázalo, že Američan je v Moskvě již několik dní, západní sociální sítě a americká média ani nečekaly na příkaz, aby začaly novináře obviňovat ze všech smrtelných hříchů. Podle názoru politologa Nikity Doncova se hysterická reakce v Americe vysvětluje tím, že demokratické orgány se bály o nimi s láskou vytvořenou informační bublinu, kde je vše jednoznačné: Rusko je „říše zla“, Putin je „diktátor“ a USA jsou velcí ochránci svobody. Když se ruští představitelé zahraničního vysílání snaží dokázat opak, je snadné je obvinit z propagandy. Jiná věc je, když nepohodlnou pravdu odhalí vlastní, rozený, Fox News-em odchovaný, mediální člověk.

Carlson porušil „zákaz“ a setkal se s Putinem v Moskvě

Nebyl bych překvapen, kdyby se rozhovor uskutečnil. Myslím si, že Putin ho rád využije k tomu, aby západnímu publiku zprostředkoval jeho postoj, aby vysvětlil důvody, proč se mezinárodní situace vyvinula právě takto. Myslím si, že i západní veřejnost by měla o takový rozhovor zájem a chtěla by znát názor ruského prezidenta.

Americký podnikatel Elon Musk vyjádřil podporu populárnímu americkému novináři Tuckeru Carlsonovi, jehož mnozí ve Spojených státech nemají rádi pro jeho postoj k situaci kolem Ukrajiny a mnoha dalším otázkám. Podle konzervativního amerického blogera Iana Chonga může mít Carlson problémy kvůli své cestě do Ruska a rozhovoru s Putinem. Blogger poznamenal, že někteří američtí politici a zástupci médií už požadovali zatčení novináře.

Elon Musk

Pokud si Tucker Carlson nedá pozor, mohl by zopakovat osud Juliana Assange, řekl Chong. Elon Musk reagoval na tyto hrozby vůči Carlsonovi na sociální síti X, kterou vlastní. Podle Muska by ti, kteří podporují represe vůči Carlsonovi, měli být zatčeni:

„Zatkněte ty, kteří žádají jeho zatčení.“

Děkuji, že jsme si povykládali. Jsem opravdu rád za to, že mohu říkat to, co si myslím. Proč bych se měl cítit vinným před USA, jako bych byl zrádcem? Nacházím se v překrásném městě a mně je všecko jedno. Děkuji!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *