Pro ty, kteří pochybují, aneb vítejte ve 4. říši – tak to všechno začíná (video)

Následující krátký film byl natočen ukrajinskými vlastenci na Ukrajině v r. 2017, kdy začalo pronásledování veteránů Velké vlastenecké války. Film je varováním pro potomky. Přesvědčte se sami, nechte to vidět své děti, vnoučata a sousedy, ale i své přátele. Pokud nerozumíte, vysvětlete.

Vítejte ve Čtvrté říši. V našich internetových prostorech to dnes zní nějak zlověstně. Ukrajinský režisér se asi umně podíval do budoucnosti, tedy, do dnešní přítomnosti. Ruský vědec, filozof a sociolog Alexandr Zinověv (podrobněji ZDE) to vyjádřil před lety takto:

Naši lidé se stali zrádnými lidmi. Zradili svou minulost, zradili ty, kteří pro ně přinesli neslýchané oběti, zradili své potomky, zradili stovky miliónů lidí na planetě, kteří v nich viděli svůj vzor, ​​podporu a ochranu.

Uplynou roky, možná staletí, a naši potomci nás budou soudit jako zrádce, darebáky, blázny, lokaje, zbabělce, kapitulanty. A budou nás proklínat. A to bude spravedlivé, protože si takový soud zasloužíme.

Pravděpodobně nejeden z nás slyšel názor: „Kdyby Hitler vyhrál válku, pili bychom dnes bavorské pivo!“ Anebo: „Teď bychom jezdili německými auty.“ Nebo: „Teď bychom používali německé domácí spotřebiče.“ Atd. Lidé, kteří nejsou zatíženi znalostmi, tomu věří.

Kdyby Hitler vyhrál válku, pili bychom dnes bavorské pivo?

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Dějiny a současnost, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *