Spisovatelka Lenka Procházková: Evropa ztratila paměť (video)

Je tragické, že necelých osmdesát let po skončení druhé světové války už Evropa ztratila paměť i pud sebezáchovy. Ústy svých místodržících šturmuje do války proti někdejší vítězné mocnosti.

Varovné hlasy realisticky myslících občanů jsou umlčovány, dehonestovány a dokonce kriminalizovány. Státnické rozhodnutí slovenského premiéra, že Slovensko do vyprovokovaného konfliktu na Ukrajině své vojáky nevyšle a zbraně nepošle, vnímá premiér ČR natolik podrážděně, že zrušil pravidelné porady české a slovenské vlády. Tento signál však nevyjadřuje jeho osobní postoj, on žádný nemá, jde o procedurální poklek vazala před vrchností, která mu zadává příkazy.

Každý místodržící je totiž jen tlampačem těch, kteří mu funkci předjednali a vydržují si ho pro své záměry. Dočasně. Až plány na vojenskou porážku Ruska a jeho rozdrobení na vazalské státy ztroskotají, budou místodržící hozeni přes palubu. Média, která se vždy dokážou transformovat nejrychleji, pak budou vzrušeně vysílat reportáže o soudech proti nynějším podporovatelům války. Obžalovaní se možná budou hájit tím, že jednali na základě špatných informací.

Ale to jim nebude uznáno, protože i soud OSN v Haagu nedávno potvrdil, že vraždění ruských civilistů na Donbase bylo aktem genocidy. (Pozn. Naší Pravdy: podrobněji ZDE)

Ani skutečnost, že mnozí z válečných štváčů jsou ženy, nebude u soudu brána jako polehčující okolnost. Podíl na přípravě útočné války, stejně jako zločiny proti míru nelze vyvinit příslušností ke „slabšímu“ pohlaví. I kdyby současná ministryně obrany usedla na lavici obžalovaných v kajícném tričku s Picassovou holubicí, nebude s ní jednáno laskavěji než se současným generálním prezidentem a dalšími vazaly včetně současného předsedy české vlády.

Bude to dostatečné poučení a varování? Nebo si pak po čase zase necháme přepsat historii a vyzmizíkovat paměť a ve volbách si (podle nápovědy) zvolíme nové místodržící – vykonavatele cizích rozkazů?

Na závěr chci vřele pogratulovat slovenskému národu k tomu, že si dokázal zvolit vládu, která hájí zájmy suverénní Slovenské republiky a stojí na straně míru. Je to i pro nás Čechy veliké povzbuzení a naděje.

Lenka Procházková: Evropa ztratila paměť

Lenka Procházková, 9. března 2024

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Dějiny a současnost, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: Spisovatelka Lenka Procházková: Evropa ztratila paměť (video)

  1. Zdeněk Šimek napsal:

    Vážím si hluboce paní spisovatelky, která mistrně a s citem popsala pravdu kolem nás, kde řeka lží se pere s druhou řekou lží a perou se, která bude více ulhaná. Věřím, že slova paní Lenky pomohou otevřít oči mnoha lidem, aby u voleb se nepodíleli na šílenostech, které kolem nás jsou páchány. Přeji životní pohodu, úspěchy v každém konání a pevné zdraví do dalšího života a dodávám. Mnoho díků vám. Zdeněk Šimek

    • admin napsal:

      Pane Šimku, zdravím Vás!

      Ano, plně sdílím Vaše slova. Jen si dovolím zapochybovat o českých voličích. Nevěřím v příznivý volební výsledek. A navíc, má vůbec smysl účastnit se voleb do jámy lvové? Vždyť EU je německým čtvrtým reichem. I proto má smysl shlédnout tento dokument:

      Stanislav Brunclík natočil SKVĚLÝ DOKUMENT O EVROPSKÉ UNII.
      Ukazuje tam PRAVDU. Jenže právě tu se Brusel snaží UMLČET!
      https://youtu.be/v9hDEjMRa8Y

  2. Ivanka Olga napsal:

    Citát: „Vraždí-li kdo národy neujde oku Božímu!!!“
    Citát: „Fašismus neslibuje lidem nic jiného, než návrat do doby kamenné.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *