Ing. Jiří Paroubek: Fresh horrors na hlavu vlády

Vláda zažívá v posledním týdnu prakticky každý den přísun čerstvé hrůzy (fresh horror). Lidé, kteří jsou blízko vládě anebo celé vládní formaci, včetně prezidenta, prakticky každodenně zásobují jim jinak nakloněná česká média většími nebo menšími skandálními událostmi.

A tak jsme se v posledních dnech dozvěděli, že ministr zahraničí Lipavský podle všeho sprostě lže, když tvrdí, že obsazování pracovních míst na ambasádách probíhá, jak by mělo, tedy na základě výběrových řízení.

Pan ministr by měl zveřejnit personální audit bývalého pracovníka ministerstva zahraničí, který z tohoto úřadu poté, co předložil zmíněný audit vedení, vyletěl jako Sputnik. Prostě pan ministr se zbavil nepohodlného kritika, který mu nastavil zrcadlo. Dokud nebude zveřejněn celý tento audit, může každý směle tvrdit, že obsazování zajímavých míst na ambasádách probíhá systémem „já na bráchu, brácha na mě“.

Příklad „skvělé“ personální práce předvedli Piráti také na ministerstvu vnitra (MV), kde jimi nominovaný, opravdu podařený politický náměstek Kolářík, podle všeho v návalu alkoholového (a možná že i jiného) opojení, strávil bujarou část noci v jednom apartmá se svou manželkou a také se svou podřízenou, podle jejího vyjádření milenkou pana náměstka.

Podle vyjádření dotyčné pracovnice MV jí pan náměstek po zřejmě nepodařené konfrontaci této dámy se zákonitou manželkou, poté co milenku s manželem přistihla in flagranti, skopal. A to byl pravděpodobně vrcholný kousek večera v zařízení MV na Spiritce, kde podle všeho pan náměstek, zřejmě i další špičky MV a jiní vyvolení chlastali za státní peníze a drželi se přitom kolem krku. Piráti a ministr Rakušan mají teď jistě nepěkné starosti s tím, co jim to ten Kolářík natropil.

A aby toho nebylo málo, tak mezi problémové vládní politiky se v tomto týdnu zařadila také primátorka Brna Vaňková. Paní primátorce jsou podle všeho drogy bližší nežli by bylo zdrávo. Na zveřejněné fotografii je paní primátorka zvěčněna s jakýmsi bílým práškem, což jistě nebude cukr. Asi by bylo dobré, kdyby paní primátorka podstoupila test na drogy a to nejlépe test metodou sekvenční analýzy, která umožňuje odhalit dlouhodobé užívání drog.

Veřejní činitelé by neměli vykonávat své funkce ani pod vlivem alkoholu a už vůbec ne pod vlivem drog. A pokud paní primátorka přesvědčivě nevysvětlí celou záležitost, bude prostě dalším z otevřených vředů na těle Občanské demokratické strany. A dříve nebo později že své funkce s ostudou odejde…

A to byly případy jen za poslední týden, které dokumentují úplnou prohnilost vládní koalice a jejích lidí ve vysokých politických funkcích.

Je ovšem potřeba zmínit také pana prezidenta a jeho snahu vyhovět svým sponzorům. Tedy celé vlivové skupině hochů, kteří spolu mluví a kteří ovládají „Deník N“. Deník N dnešnímu prezidentovi dlouho před volební kampaní vytvářel skvělou image. Je potřeba také říci, že prezident Pavel byl před pár lety ještě členem redakční rady Deníku N. Pánové, kteří ovládají přes nadaci Deník N, sedí v její správní radě, patřili ke sponzorům volební kampaně prezidenta Pavla. Ve správní radě této nadace pak sedí s právničkou Ronovskou, kterou nyní pan prezident navrhl ke jmenování za ústavního soudce.

Je to případ neslýchaného nepotismu a nepokrytého klientelismu, tak příznačného pro vládní koalici, jejíž úkoly pan prezident tak rád beze zbytku plní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *