Zasedání výboru pro dopravu amer. Kongresu 28.3.2023 (video) prokázalo zoufalé neznalosti senátorů na úrovni zákl. školy

HANBA NA ZASEDÁNÍ VÝBORU KONGRESU USA

Američtí experti jsou v louži, když ani sami nevědí, jaké jsou dnes emise CO₂.

Odborníci na dopravní systémy diskutovali 28. března t.r. o vládních opatřeních na snížení emisí oxidu uhličitého do atmosféry. Floridský kongresman se zeptal senátorů, zda vědí, kolik oxidu uhličitého je v atmosféře, když se ho tak strašně bojí. Avšak ani jeden senátor to nevěděl.

Následuje přepis rozpravy na zasedání
výboru Kongresu USA z podnětu
floridského kongresmana (video viz níže)

Děkuji, pane předsedo.

Drazí účastníci zasedání, dovolte mi přejít neprodleně k posouzení procentuálního podílu CO₂ v zemské atmosféře. Můžete se vyslovit pro váš předpoklad? Netřeba přesné číslo. Uveďte jen přibližnou hodnotu.

Floridský kongresman se zeptal senátorů, zda vědí, kolik CO₂ je v atmosféře, když se ho tak strašně bojí. Avšak ani jeden senátor to nevěděl.

Zopakujte otázku.

Jaký procentuální podíl zaujímá kysličník uhličitý CO₂ v naší atmosféře? Váš předpoklad?

Řekl bych, asi tak 5 %.

Pět?

Zopakuji to po vás. Také povím 5 % a doplním, že víme, že doprava je zodpovědna za 49 % emisí CO₂, a proto všichni pracujeme nad energetickou transformací.

Výborně. Tak o jaké číslo, podle vás, se jedná? No, pět, pět, a vy? Neslyšel jsem vás, pane Dreher.

Sedm.

Sedm? Jaké jsou vaše předpoklady, pane Boyd?

Takže, máme zde názory 5 a 7 %, jako ve hře „uhodni číslo“, já vyberu 8, o něco vyšší hodnotu.

Dobře tedy, děkuji vám. Nechci vám nic podsouvat, avšak vše, co my dnes slyšíme – je změna klimatu, změna klimatu, CO₂, CO₂, … Slyšel jsem, že někteří z vás se chystají přejít na elektroauta, nehledě na to, že my nemáme elektrickou síť pro jejich dobíjení. A mně, jakožto farmáři, se naprosto nezamlouvá myšlenka zaměnit zařízení v ceně 300-500 tisíc, či milión dolarů prostě jen proto, že kdosi chce, aby všichni přešli na elektroauta. Odpověď k podílu CO₂ ve vzduchu zní – 0,04 %. Ne 1 %, ne 0,5 %, nýbrž 0,04 %. Tato hodnota se zvedla z 0,03 % za posledních 20 let. A veškerá opatření, jež se zde pokoušíme podniknout – směřují k těmto mikroskopickým změnám úrovně CO₂. Pokud se dostaneme pod hranici 0,02 %, veškeré rostlinstvo začne umírat.

Překlad Naše Pravda

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza glob. oteplování, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *