Erik Best: Seznamte se s BA.2.86

NBC News v pátek informovala o tom, že americké hygienické úřady varují před novým kmenem covidu, který by mohl představovat hrozbu i pro ty, kteří byli očkováni anebo covid-19 už prodělali.

Podle televizní stanice byla subvarianta BA.2.86 zaznamenána zatím pouze asi v desítce případů po celém světě, nicméně se zdá být nakažlivější než omikron. To přichází právě v době, kdy se chystá aktualizovaný booster, jak poznamenala NBC. Přichází to také zrovna ve chvíli, kdy je protiofenziva na Ukrajině prohlašována za zklamání.

Ministr zahraničí ČR Jan Lipavský z Pirátů dnes v Právu řekl, že protiofenziva bohužel nedosáhla svých cílů. Politolog Michal Klíma v pátečních Lidových novinách napsal, že pandemie v Česku skončila téměř ze dne na den, 24. února 2022, kdy započala ruská agrese na Ukrajinu. V ten okamžik se podle něj téma covidu stalo okrajovým. Nechceme předpovídat, ale byla by to jistá poetická spravedlnost, kdyby náhlý útok nové varianty covidu odvedl mysl nás všech od ochabující války na Ukrajině.

O autorovi podrobněji ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Kauza C-19 se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *