Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 11.9.2023

V úvodu se V. Pjakin věnoval návštěvě státního tajemníka USA Antony Blinkena 6. a 7. září v Kyjevě. Pjakin vyzdvihl, že ukrajinská státnost je řízena z USA.

Pjakin se dotkl tématu rozhovorů o ukončení války. Zmínil, že ať Rusko učinilo cokoli, vždy nejen Ukrajina, ale také celý Západ Rusko podrazil. Pjakin podtrhl to, že pokud Rusko bude svolné souhlasit se západními podmínkami příměří, stane se definitivním vazalem Západu. V souvislosti s tím vyvstává otázka, proč s takovou jistotou Blinken v Kyjevě hovořil o mírovém jednání Ruska se Západem a Ukrajinou?

V návaznosti na to Pjakin zmínil návštěvu Erdogana 4. září v Soči. Navzdory tomu, že Erdogan doufal v nátlak jeho delegace na Putina, nestalo se tak. Ve světle toho, že Erdogan poskytuje Ukrajině zbraně. Putin správně Erdoganovi dal na srozuměnou, že pokud chce, aby turecká energetika a potravinářství normálně fungovaly, je třeba skoncovat s rolí Turecka jako vyjednávače mezi Ruskem a Ukrajinou. Putin dal Erdoganovi v Soči na srozuměnou, že Rusko je významný hráč ve světové politice.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *