Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 9.10.2023

V úvodu se V. Pjakin věnoval diskusnímu zasedání klubu Valdaj v Soči 5. října. A dal za pravdu analytikům a politologům, kteří ocenili toto zasedání jako přelomové.

Pjakin zmínil Putinova slova z Mnichova z r. 2007, kde zazněla klíčová myšlenka o tom, že Rusko má stejná práva jako i ostatní státy. USA tehdy však na to odvětily ve smyslu, že tohle pro Rusko neplatí, tedy, že Rusko jako suverén existovat nesmí. Jinak řečeno, Rusko má jediné právo: být surovinovou základnou Západu v koloniální závislosti na něm.

Pjakin zmínil, že navzdory těmto tlakům vůči Rusku se stalo, že 51 země světa stojí proti Rusku na bojištích Ukrajiny, včetně nejvyspělejších ekonomik. Přesto Rusko tento ohromný protitlak ustálo, ačkoli se zdálo, že Rusko se musí pod tímto tlakem zhroutit. Navzdory nekonečným sankcím ze strany Západu již od r. 2014 však Rusko stále odolává. V Soči se Rusko ústy Putina prohlásilo za významného činitele v celosvětové politice.

Pjakin se dále pustil na tenký led spekulací na téma mimozemských civilizací. (Pozn. Naší Pravdy: Proč se Pjakin vůbec poprvé o tom zmínil? Ví snad o tom něco, co my neznáme? Bylo by dobré vědět více!) Zmínil, že Západ je vykresluje jako agresory, protože on sám je přece agresor, tak proč by tomu mělo být jinak u mimozemšťanů. Správně Pjakin podtrhl, že tohle je ze strany Západu naprostý blud. O to více, že Rusko nikdy nevedlo výboje vůči ostatním zemím a jejím národům, jak to po staletí činí naprosto běžně západní kolonizátoři.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *