JUDr. Jiří Vyvadil: Babiš je strategicky neschopný budovat opozici, která by převzala moc…

Čím dál tím více to vypadá, že Andrej Babiš, jehož ANO jsem volil v posledních dvou volbách, ty příští může prohrát, protože ANO opět zůstane jako kůl v plotě.

Andrej Babiš je čím dál tím více užvaněný a sebestředný a rád se poslouchá.

Jen nevím, zda jeho mnohahodinové burleskní výlevy ve Sněmovně někdo mimo Sněmovnu poslouchá. Já tedy určitě ne…

A vlastně ani není jasné, zda vůbec se například svými výroky, že kritizuje Viktora Orbána, že si podal ruku s Vladimírem Putinem, se nesnaží získat hlasy některé ze současných vládních stran.

Navíc Orbán na rozdíl od Babiše, který v zahraničí dnes absolutně nic neznamená, je americkými republikány vnímán jako jejich rozhodující spojenec a stane-li se proto Donald Trump americkým prezidentem, což platí stále fifty-fifty, stane se Orbán evropským spojencem USA číslo 1 a ostatní evropští politici budou muset trapně rychle převlékat kabáty… A co by dělal Babiš? Zůstane jako kůl v plotě

Jistě každý, kdo nevolil dnešní pětikoalici a i tehdy a zejména dnes, musí chtě nechtě konstatovat, že byla a je nepochybně geniální v strategie Fialy na spojení všech tehdejších opozičních sil včetně velmi diskutabilních Pirátů, a proto, kategorické odmítání Babiše, Schillerové a spol na konstruktivní spolupráci s SPD může logicky znamenat stejný výsledek jako v minulých volbách.

To, že SPD je velmi kritická k činnosti EU a zejména Evropské komise, je přirozené, protože postupy Ulriky von der Leien v otázkách fanatického a často iracionálního prosazování Green Dealu, které do značné míry rozvrátilo evropské ekonomiky či totalitního prosazování proti Rusku, které přijetím absurdních sankcí proti Rusku, Rusko v podstatě posílilo, nijak logicky nezměnilo jeho chování, ale země EU vedlo k úpadku. Stejně tak současná fanatická podpora Izraele k vedení genocidního chování proti Palestincům narazila na drtivý odpor v samotné EU.

A mimochodem, což Babiš, který zjevně zahraniční police v celkovém kontextu nerozumí, určitě to nebude Biden, který na nás nepřetržitě vykukuje z každé reportáže našich médií, kdo bude určovat, jaký bude výsledek řešení současné izraelsko-arabské krize, ale bude to Babišem nenáviděné Rusko, Čína, Jihoafrická republika, Saúdská Arábie, Írán, tedy mohutné uskupení zemí BRICS, tak jak se dotvoří na příštím summitu v Brazílii, neboť současná další světová krize na Blízkém východě je důsledkem neschopnosti USA zajistit jedině možné racionální řešení, tj vznik samostatného státu Palestína.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *