Spisovatelka Kateřina Janouchová: Spojujeme se proti globalistům

Proč je nová smlouva WHO nebezpečná? Proč je potřeba vystoupit z WHO? Co se děje ve Švédsku? Proč spisovatelku Janouchovou odsoudil švédský premiér? Proč bychom si měli uvědomit historii?

Jaký je obrázek Švédska? Jaká je česká cesta z covidu? Jaká je švédská cesta z covidu? Proč se musíme vzbouřit? Proč se zamýšlet nad minulostí? Jak se poučit z historie?

Dále již v rozhovoru s Robinem Čumpelíkem:


Pozn. Naší Pravdy k otci spisovatelky Kateřiny Janouchové

Prof. RNDr. František Janouch, CSc. (* 22. září 1931 Lysá nad Labem) je český a švédský jaderný fyzik.

Prof. RNDr. František Janouch, CSc. (* 22. září 1931 Lysá nad Labem) je český a švédský jaderný fyzik, autor populárních vědeckých děl, disident a zakladatel Nadace Charty 77, jíž je také předsedou. Ještě jako středoškolský student vstoupil v roce 1948 do KSČ, odkud byl v době normalizace vyloučen a zbaven státního občanství.

Na vysokoškolská studia odešel do SSSR, Vystudoval fyzikální fakultu Leningradské univerzity. Následovala aspirantura a kandidátská disertace na Lomonosově univerzitě v Moskvě.

Po návratu do Československa byl vedoucím oddělení teoretické jaderné fyziky v ÚJF v Řeži, předsedou organizace KSČ tamtéž a docentem na MFF UK v Praze. Byl zakládajícím členem Evropské fyzikální společnosti a zástupcem jejího výkonného tajemníka.

V roce 1970 byl z politických důvodů vyhozen ze zaměstnání a bylo mu zakázáno přednášet na Karlově universitě. Po četných mezinárodních protestech mu bylo v roce 1974 umožněno odjet do zahraničí. Pracoval nejdříve v Niels Bohrově Institutu v Kodani, potom přijal hostující profesuru, kterou mu nabídla Švédská Královská akademie věd. Po skončení této profesury pro něj zřídila švédská vláda zvláštní místo vědeckého pracovníka ve Stockholmu. Přednášel na desítkách universit v mnoha zemích Evropy, USA a Asie; v roce 1985 byl povolán jako profesor, a členem řady vědeckých rad aby přednášel na Goetheho universitě ve Frankfurtu. V roce 1975 byl zbaven československého občanství, od roku 1979 je poddaným Švédské koruny, v roce 1990 mu bylo československé občanství navráceno. V roce 1978 ve Stockholmu spolu s dalšími založil Nadaci Charty 77, kterou vede až do současné doby.

V roce 1992 byl velvyslancem Československa a vedoucí československé delegace na Helsinské následné konferenci. V letech 1996-2000 zastupoval EU v Kyjevě jako evropský zástupce ředitele projektu Science and Technology Center in Ukraine.

V současné době je předsedou Nadace Charty 77, voleným členem sněmu AV ČR a členem vědeckých rad řady institucí. Vystupuje na veřejnosti, komentuje a publikuje, mj. i populárně vědecké články v časopise Vesmír. Uveřejnil kolem stovky vědeckých prací a několik set populárně vědeckých a polemických článků. Je autorem, spoluautorem či vydavatelem několika desítek knih, uveřejněných v mnoha zemích.

Dcera Kateřina je švédská spisovatelka, novinářka, žije ve Stockholmu.

Rodiče věřili, že nás Rusko zachrání (1):

Rodiče věřili, že nás Rusko zachrání (2)
aneb Jediný, kdo nepodepsal v Moskvě:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza C-19, Rozhovory. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Spisovatelka Kateřina Janouchová: Spojujeme se proti globalistům

  1. Jan Pětroš napsal:

    Správná ženská.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *