Spisovatelka Lenka Procházková: Vládou pohrdám. Potřebujeme generální stávku

V tajemně působícím novém studiu jsem si s Janou Bobošíkovou povídala o svém životě, bývalých kamarádech, kteří provedli majstrštyk vládě, o osamělém davu u obrazovek počítačů a o nevyhnutelnosti generální stávky.

Ing. Jana Bobošíková: Dnes je se mnou česká spisovatelka, disidentka a chartistka, která do roku 1990 pracovala jako uklízečka. Přitom její romány vycházely v zahraničí. Pochází z literární rodiny. Slavným spisovatelem byl její otec, autor trezorového filmu Ucho, i její životní partner Ludvík Vaculík. Úspěšnými autorkami jsou její sestra i dcera, se kterou dnes provozuje soukromé nakladatelství.

Její knihy vycházely v exilovém nakladatelství, ještě před revolucí obdržela americkou cenu Egona Hostovského. Byla členkou Rady Českého rozhlasu, působila také jako kulturní atašé českého velvyslanectví v Bratislavě a sama sebe dnes označuje za aktivistku. Členka Společenství PRAK Proti Represi a Kriminalizaci, jehož cílem je sledovat případy osob, které jsou persekvovány či přímo trestně stíhány nebo dokonce vězněny za svobodné projevy svého přesvědčení, a těmto osobám také pomáhat. Paní Lenka Procházková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Rozhovory se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Spisovatelka Lenka Procházková: Vládou pohrdám. Potřebujeme generální stávku

  1. Petr napsal:

    Všichni mluví o generální stávce a kdo jí povede ? Za kým půjde většina národa ? …………. —–………. ASPEN a ZMĚNA
    Odvolání nějakého ministra, výměna vlády a jiné kosmetické úpravy nic neřeší !! Všechny strany, nejen Pětikoalice ale i soc.dem a ANO, jsou prolezlé ASPEN Institutem, který v ČR spoluzakládal BAKALA A SCHWARCEMBERG. I opozice nestojí za mnoho. Místopředseda Rajchlovic strany PRO, ten Vacek, nás přesvědčuje, jak je nutné být v NATO i v EU. ——- NUTNÁ JE ZMĚNA POLITICKÉHO SYSTÉMU !!! Ovšem nyní zde není síla, která by to uskutečnila.

    • admin napsal:

      Pane Petře, zdravím Vás.

      Za názor Vám vyslovuji poděkování, shodneme se. Dovolte mi podotknout jen něco málo.

      Ano, politika je skrz naskrz uplacena, vezměme pro ilustraci třeba JUDr. Vacka ze strany páně JUDr. Rajchla, naprostá katastrofa:

      Otevřený dopis panu Dr. Petru Vackovi,
      prvnímu místopředsedovi strany PRO
      https://nase-pravda.net/2023-09-27-02/

      Resumé? Jen jedno, přesně v duchu Vašich slov, pane Petře: NUTNÁ JE ZMĚNA POLITICKÉHO SYSTÉMU! Ovšem nyní zde není síla, která by to uskutečnila.

      P.S.
      Dle mého přesvědčení, i kdyby v ČR taková síla byla, přesto by se neuchytila. Byla by smetena tsunami ze všech stran. Náprava bude možná jedině tak, že se tak stane v zemi, která způsobila zánik socialismu, ač jej sama vybudovala. Tou zemí je Rusko. Bohužel, ani tam to není lepší (viz Pozn. Naší Pravdy):

      https://nase-pravda.net/2023-12-15-01/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *