Marek Řezanka: Jde o naše přežití…

Dne 8.12.2022 jsem publikoval článek Proti kolapsu a válce. V něm jsem identifikoval 3 zásadní oblasti, v nichž Fialova vláda směřuje Českou republiku ke stavu kolapsu. Těmi oblastmi jsou 1) Ekonomická sféra, 2) Lidskoprávní sféra a 3) Válečné aktivity Fialova kabinetu.

Máme prosinec 2023 – a mé varování z prosince loňského roku se naplňuje. Například sklárna v Květné na Uherskohradišťsku končí s výrobou ručního skla po téměř 230 letech své tradice. Proč? Kvůli neúnosně vysokým cenám za energie. Končí LIAZ. Před dalším růstem cen energií varují i velké průmyslové podniky. Například pro největšího výrobce oceli u nás, Třinecké železárny, půjde o zvýšení nákladů na energie o víc než 600 milionů korun.

Výrobce pneumatik, Michelin, uzavře v Německu do konce roku 2025 tři výrobní závody. Přitom je to právě Německo, s nímž jsme ekonomicky provázáni nejvíce – přímo pupeční šňůrou.

To, co hrozí našemu průmyslu, ale i zemědělství, není nějaká lehká chřipka či krátká epizoda. Zejména ministr průmyslu a obchodu, J. Síkela, je osobně zodpovědný za stav, kdy se naše podniky stávají nekonkurenceschopnými.

Jak jenom komicky působí proklamace, že máme jednu z nejnižších nezaměstnaností, když může velice brzy nastat dominový efekt masového propouštění právě v souvislosti s krachy průmyslových firem.

Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) napsala Petrovi Fialovi otevřený dopis, v němž upozorňuje zejména na totalitní praktiky Rakušanova ministerstva vnitra a vytváření atmosféry strachu. Jako příklady snahy ministra Víta Rakušana o omezování svobody slova lze uvést metodiku krizového informačního týmu (KRIT) zmiňující „anonymizovaný monitoring nálad ve státní a veřejné správě“, „včasnou identifikaci osob“ s cílem „pojmenovat a zostudit“ či vyšetřování desítek občanů za pouhé názory na zahraniční politiku, které jsou v rozporu s vládní ideologií. Návrh „Zákona o omezení šíření obsahu ohrožujícího národní bezpečnosti online“ je jasným krokem k blokování vybraných webů, které budou Fialovou vládou označeny jako „dezinformační“. Názorová pluralita a právo na svobodu projevu jsou za Fialovy vlády tvrdě omezovány a potlačovány.

Náčelník generálního štábu Armády ČR, Karel Řehka, nás potom soustavně připravuje na nepřipravitelné:

Válka s Ruskem není nepředstavitelná, byť nyní hodnotíme, že v tuto chvíli není pravděpodobná.

Pozn. Naší Pravdy: Náčelník generálního štábu Armády ČR gen. Karel Řehka naprosto nechápe to, co prof. Jeffrey Sachs pochopil již dávno, podrobněji ZDE (videorozhovor).

A vůbec, když už je řeč o přípravě ČR na válku s Ruskem, lze jen doporučit se zevbrubně obeznámit s tímto článkem, rozhodně to stojí za to! Jsou tam i záběry z amer. filmu Den poté z r. 1983. To by měl denně sledovat gen. Řehka i s prezidentem ČR, včetně vlády ČR, aby příště nevykládal nesmysly o něčem, o čem nemá ani ponětí.

Podíváme-li se na právě prohrávající Ukrajinu, nemůžeme ani chvíli zůstat na pochybách, jak bychom při vojenském střetu s Ruskem dopadli my.

Uvědomujeme si vůbec, že statisíce až milion mrtvých ukrajinských vojáků je naprosto nesmyslnou daní za sloužení cílům politiky USA, která chtělo Rusko oslabit? Že stačilo dodržovat Minské dohody – a k tomuto krveprolití by nedošlo?

Řehkovi, Černochové a dalším by měl někdo vysvětlit, že v případě jaderné války je to konec České republiky. Na to se nelze nijak připravit (stačí se podívat na kapacitu jaderných krytů v Praze – o stavu jinde v naší republice ani nemluvě).

Na základě tří výše zmíněných bodů si potom nelze přát nic jiného než okamžitý pád Fialovy vlády. Jedině tak můžeme zachránit náš průmysl. Jedině tak se můžeme vrátit od udávání a pronásledování za „špatné názorů k demokratické diskusi – a jedině tak můžeme prosazovat mír, aniž bychom se hnali do jaderné zhouby.


Vidíme…

Vidíme, jak náš stát se rozkládá,
a jak mu parte píše jedna vláda,
jež v sání krve předčí ováda,
a která více naší krve žádá.

Vláda, jež naše zájmy nehájí:
Jenom se koryt úpěnlivě chytá.
Národa ptám se, zda dál nechá ji,
aby zem byla zplundrována, zbita?

Je to ta vláda Petra Fialy,
s níž jsme se ke dnu strmě vydali,
s níž je nám těžko – a den ze dne hůře.

Je to ta vláda, jež z nás kůži sdírá.
Nás ovšem žene neskonalá víra,
že snad již brzy bude po nestvůře…

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *