Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 8.1.2024

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval podstatě války na Ukrajině. Zda se jedná jen o válečné boje, anebo má válka ještě jiný rozsah? Byla vyřknuta klíčová myšlenka: válka na Ukrajině určuje běh všech událostí ve světě.

Podstata spočívá v tom, že Západ bojuje skrze Ukrajince s Ruskem. Vojenskou a technickou pomoc Ukrajině poskytují 52 státy, které vytvářejí 60 % HDP světa. To vše proti zemi, která se podílí na světovém HDP sotva jen 2 %. Přesto si tato obrovská přesila s Ruskem poradit nedokáže.

Pjakin se dotkl v návaznosti na výše uvedené skutečnosti politiky ruské Centrobanky v čele s její ředitelkou Elvírou Nabiullinovou, která činí skrze úrokovou sazbu CB RF vše pro to, aby Rusko výrobně selhalo nejen  směrem k domácímu spotřebiteli, ale také směrem k zásobování ruských vojsk na Ukrajině.

A této zrádkyni Ruska během novoročních svátků v Rusku bylo uděleno naprosté maximum pozornosti na všech TV kanálech. Vše navzdory tomu, že právě úroková sazba CB RF je prapříčinou ekonomického zaostávání Ruska, včetně toho vojenského. Inflaci a mizernou životní úroveň Rusů živí především politika CB pod vedením Nabiullinové. A to je zásadní příčina ruské národní tragédie. Pjakin zopakoval to, co řekl v předchozích dílech již nejednou: pokud úroková sazba CB převyšuje růst HDP, stává se brzdou dalšího ekonom. rozvoje. (Pozn. Naší Pravdy: že by tohle madam Nabiullinová ze školy nevěděla? Ovšemže ano, dokonce i její šéfové v amer. centrobance FED to vědí více než dobře, proto ji takto také řídí. A Putin, který Nabiullinovou jmenoval již 3x po sobě do čela ruské CB? Taky o tom nic neví? Že by? Svatá prostoto!)

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *