JUDr. Jiří Vyvadil: Trump a Putin mají jednoho společného nepřítele – Bidena

Nedávný rozhovor Vladimíra Putina s Tuckerem Carlsonem nepřesně mnozí kritizovali jako špatný novinářský přístup.

Ve skutečnosti ale přece zjevně nešlo o klasický rozhovor bojovného novináře, který chce zpovídaného ubít a rozsápat, což mimochodem je až trvale nudný přístup progresivistických žurnalistů.

Věc je přece jasná. Tucker Carlson, dnes mediálně nejúspěšnější americký komentátor, je nezakrývaným představitelem Trumpovy kampaně a mimochodem skutečnost, že tento rozhovor zhlédla 1 miliarda diváků, je třeba chápat jako součást této kampaně.

Trump a Putin mají jednoho společného nepřítele: Bidena

Že mezi Trumpem a Putinem vždy vládla velká chemie, zejména ze strany Trumpa, je přece všeobecně známo a kdo sledoval jejich setkávání v průběhu minulého Trumpova prezidentského období, jistě si vzpomíná, že byl Trump až peskován americkými médii za to, jak dalece Putinovi nadbíhal.

Že Carlson koneckonců je též nepsaným možným kandidátem na amerického viceprezidenta, je také známo.

Ten rozhovor jistě velice napomohl Putinovi dostat se k západnímu divákovi, ale zároveň Trumpovi nepřímo napomáhal v jeho vlastní kampani, kdy jako přesvědčený odpůrce vojenského paktu NATO, který by nejraději rozpustil a přesvědčený odpůrce amerických věčných válek, ihned svými následnými glosami o tom, že by nešel na pomoc těm, kdo si dostatečně na svou výzbroj neplatí, rozpumpoval západní i americké jestřáby.

Je to osvěžující pocit. Vždyť s výjimkou Orbána či Fica, všichni ostatní západní politici doslova dychtí po válce s Ruskem a jsou ochotni podporovat Ukrajinu v jejím bojovém soužení do nekonečna, přesněji do vcelku předvídatelné krvavé porážky.

Trump samozřejmě odmítá Bidenovu politiku ve všech směrech, a tedy nejen pokud se týká podpory Ukrajiny. Stejně tak odmítá ideologii transgenderismu a je ovšem jasným odpůrcem Bidenovy green ideologie a vcelku předvítatelně opět odstoupí od Pařížské klimatické dohody, tak jako to již udělal v předchozím funkčním období.

To obrovské halo rozhovoru Carlson-Putin tak může být předzvěstí obrovského světového zemětřesení, zvítězí-li Trump podruhé.

Ať tak či onak, tandem Trump-Putin by si zcela určitě téměř ve všem mohl vyhovět.

A to by pro mírový svět byla skvělá zpráva.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *