Dmitrij Kiseljov poslal žádost o rozhovor s americkým prezidentem Bidenem

Generální ředitel mediální skupiny Rossija Segodnja (Rusko dnes) Dmitrij Kiseljov řekl v pořadu Věsti Něděli (Týdenní zprávy) na televizním kanálu Rossija 1, že poslal do Bílého domu žádost o rozhovor s americkým prezidentem Joem Bidenem. V dopise se píše:

Věříme, že našim zemím chybí příležitost naslouchat a slyšet se navzájem, a věříme, že prezident Ruské federace Vladimir Putin dal důstojný příklad tím, že souhlasil s rozhovorem zaměřeným na amerického diváka…

Já, Dmitrij Kiseljov, generální ředitel, plánuji uspořádat rozhovor s mediální skupinou „Russia Today“ a hostitelem nejlépe hodnoceného informačního a analytického nedělního pořadu „News of the Week“ na nejoblíbenějším televizním kanálu v zemi „Russia 1“.

Plánuje se, že rozhovor bude přeložen do cizích jazyků a distribuován na kanálu RIA Novosti Telegram, na webu Ria.ru a na mnoha mediálních platformách a sociálních sítích mediální skupiny v Rusku i po celém světě.

Obecně platí, že na to všechno musí americký prezident Biden reagovat dobrým způsobem. Nejlepší a nejúčinnější možností pro Bílý dům by byl zrcadlový rozhovor s ruským novinářem. Jak se u nás říká, čekáme na odpověď, jako slavík na léto.

V noci na 9. února zveřejnil americký novinář Tucker Carlson dvouhodinový rozhovor s ruským vůdcem na svém webu a různých platformách. Jen na sociální síti X získala více než 200 miliónů zhlédnutí. Významná část rozhovoru byla věnována ukrajinskému konfliktu a vztahům Ruska se Spojenými státy, NATO a Západem.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Pro zasmání. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *