PhDr. Jiří Jaroš Nickelli: Premiér proti zemědělcům používá jen antiruskou mantru

Není divu. Pan premiér už patrně neví kudy kam. Samozřejmě pouze vůči českému národu, nikoli ke svým chlebodárcům a k Ukrajincům… tam má pozice jasně ukotveny. Takže se chápe antiruské mantry, jedné ze dvou zaklínadel na všechny problémy státu.

První mantra je antiruská (antiputinovská), druhá je antibabišovská. Nejlépe by bylo, kdyby si pan premiér opatřil na svá vyjádření tibetský modlitební mlýnek a pak by se vůbec nemusel namáhat.

Pan premiér vůči zemědělcům používá starořímské taktiky „Rozděl a panuj“. Dělí zemědělce na „hodné a zlé“ – na infikované proruskou nákazou (kde to sebral, nevíme) a na loajální, kteří poslouchají žluťácké agrární komory, servilní ke každé vrchnosti. Vyplatí se to.

Vládní média to poslušně servírují veřejnosti na obrazovkách a v novinách. A tí, co pouze hájí svá práva, jako třeba polští, holandští, belgičtí, francouzští nebo němečtí zemědělci, a myslí přitom na zájmy svých národů, které je tu více, tu méně podporují – ty je třeba zatratit, prohlásit za kacíře a označkoval jako kremelsko ruské živly, očkované satanem. Jinak totiž nemůže uplatnit vůbec nic proti živitelům národa.

Říšský ministr propagandy Paul Joseph Goebbels.

Tak se zvolí ideologická mantra. V minulosti už jeden takový pán fungoval i v „našem prostoru“. Byl to jistý dr. Goebbels.

Taky vykládal, že ti, co jsou proti totální válce, která zachrání Novou Evropu proti ruským hordám, jsou infikováni proruskou propagandou… Jak prosté, milý Watsone!

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost, Glosy, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *