Prezident Joe Biden v amer. Kongresu 7. března 2024: Amerika se Putinovi „nepokloní“

Spojené státy se společně se spojenci a partnery nepokloní ruské agresi a ambicím kremelského diktátora Putina, který se snaží obsadit území sousedních zemí a zničit globální řád.

Prezident Joe Biden to řekl ve svém projevu o stavu Unie v Kongresu a vyzval zákonodárce, aby přijali návrh zákona o další pomoci Ukrajině.

Prezident Joe Biden na adresu ruského prezidenta řekl:

Můj vzkaz prezidentu Putinovi, kterého znám už dlouho, je prostý: neodejdeme. My se neohneme, já se neohnu.

Zdůraznil, že historie nyní sleduje vývoj událostí.

Říkám to Kongresu: musíme se postavit Putinovi. Vystavte dvoustranický zákon o národní bezpečnosti. Dějiny se doslova dívají.

Amer. prezident Biden vyjádřil také přesvědčení, že celé NATO, které se rozrostlo po loňském přistoupení Finska a Švédska, si zachovává jednotný postoj k odstrašení ruské agrese. Biden v této souvislosti poblahopřál švédskému premiérovi, který se osobně zúčastnil v kongresového sálu, a zdůraznil, že nyní se Aliance stala silnější, než jakou kdy svět viděl.

Jak již dříve uvedla agentura Ukrinform, během projevu o stavu Unie prezident Joe Biden řekl, že Ukrajina může zastavit pochod Vladimira Putina, bude-li jí poskytnuta nezbytná podpora.

Zatímco demokraté obdivují Bidenovu energii,
republikáni odsuzují výkon „zlého starého muže“

Projev amerického prezidenta Joea Bidena v Kongresu, který se rétorikou výrazně lišil od jeho nedávných veřejných vystoupení, vyvolal živé reakce z různých stran. Zatímco demokraté obdivují Bidenovu energii, republikáni odsuzují výkon „zlého starého muže“. Americký moderátor Tucker Carlson nazval projev „blouzněním šílence“ a Donald Trump byl rád, že řečník „to nemusel snášet ve svěrací kazajce“.

Biden začal křičet a vznášet obvinění. „Šílený starý muž“ vyvolal v Kongresu skandál. Tucker Carlson o Bidenově projevu: „Toto je delirium bláznivého, naštvaného, ​​zchátralého starého muže.“

Ve svém projevu před Kongresem Biden zaútočil na svého soupeře v nadcházejících prezidentských volbách, Donalda Trumpa, když ho srovnal dokonce s A. Hitlerem, tu a tam Biden propukl v křik. V projevu, který americká média nazvala „zlomyslný“, „zběsilý“ a „agresivní“, kritizoval americký prezident svůj protějšek a místo svého jména vytrvale používal znevažující výraz „můj předchůdce“. Formálně měl Biden informovat kongresmany o vykonané práci, ale jeho projev připomínal spíše předvolební projev zaměřený osobně na Trumpa.

Carlson nazval Bidenova slova
o Ukrajině blouzněním šílence

Americký novinář Tucker Carlson na své stránce na sociální síti X označil bláznivá slova amerického prezidenta Joea Bidena o Ukrajině během projevu v Kongresu s jeho poselstvím „O stavu unie“ za nesmysl.

Vrší jednu lež za druhou – „Ukrajina může zastavit Rusko.“ Ne, nemůže. To se děje už více než dva roky. „NATO je silnější než kdy předtím.“ Ne, to není pravda. … Tohle je výplod blázna, řekl Carlson během přímého přenosu (podrobně v ruštině níže v druhém videu):

Amer. novinář se domnívá, že americký prezident rychle vysvětlil, že jeho hlavní priorita nemá nic společného s USA a ve skutečnosti se snaží poslat na Ukrajinu nové miliardy dolarů. Carlson zdůraznil, že poskytování pomoci Kyjevu se pro majitele Bílého domu stalo „nejdůležitějším“:

Nezastavení invaze drogových kartelů, které ovládají rozsáhlé oblasti na jihu Spojených států, ani zhoršující se ekonomika, kterou vidíte každý den, ani kolabující školy, školky, kde děti vůbec neumějí číst, to vše amer. prezidenta očividně nezajímá.

Celková doba prezidentova projevu byla hodina a osm minut. Během této doby byl Bidenův projev opakovaně přerušován výkřiky kritických účastníků události, včetně výkřiků obviňujících amerického vůdce ze lži.

Americký prezident Joe Biden hovořil dosti plamenně v amer. Kongresu 7.3.2024.

Bývalý americký prezident Donald Trump označil projev nástupce Joea Bidena před Kongresem za ostudu země

Byla to ostuda naší země, napsal Trump na svém účtu Truth Social. Trump řekl, že Bidenův projev byl naplněn hněvem, postrádal soucit a byl jednoduše „nejhorším projevem o stavu Unie, jaký kdy kdo pronesl“.

Ze zahran. zdrojů zpracovala Naše Pravda

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *