Caitlin Johnstoneová: Těm, kteří mají moc, je jedno, kdo bude zvolen

Nikoho se skutečnou mocí nezajímá, když odmítnete volit Bidena. Problém není v tom, že jsou vždy zvoleni špatní lidé, ale v tom, že na volbách nezáleží a voliči nemají žádné slovo.

V propalestinských kruzích se hodně mluví o odepření hlasování Bidenovi na protest proti genocidě v Gaze, což je samozřejmě v pořádku, ale diskurs kolem toho často postrádá důležitý bod. Mnoho amerických voličů se mylně domnívá, že trestají demokraty za Gazu tím, že jim odepřou hlas, a mylně předpokládají, že demokraté chtějí vyhrát. Ale oni to nedělají.

Volební porážka vedení Demokratické strany nic nestojí; všichni profesionální politici a političtí agenti nahoře si stejně udržují kariéru.

Z jejich pohledu je to nenáročná práce s pěknými výhodami a udrží si je, ať vyhrají nebo prohrají. A samotnému Bidenovi je to zjevně jedno. Bez ohledu na to, jak dopadnou listopadové volby, si bude užívat pohodového důchodu a víceméně si uvědomuje, že je šílené, aby byl stejně v Bílém domě někdo s demencí.

Pokud by demokratům záleželo na získání vašeho hlasu, udělali by cokoliv, aby ho vyhráli. Ale nedělají to, protože je to nezajímá.

Nevoleným manažerům impéria, kteří řídí mocenskou strukturu USA, je jedno, kdo vyhraje volby. Vědí, že bez ohledu na to, kdo složí přísahu v příštím roce, ať už to bude Biden nebo Trump nebo Harris nebo kdokoli jiný, stejně dostanou své vraždy, svůj militarismus, kapitalismus a imperialismus. Nikdo se skutečnou mocí se nezajímá o váš hlas.

A to je skutečný problém. To je skutečný bod, který je zde neustále přehlížen.

Problém není v tom, že by byli zvoleni nesprávní lidé, ale v tom, že na volbách nezáleží a voliči nemají žádné slovo. Problém je v tom, že lidstvu dominuje vražedná mocenská struktura rozprostírající se po celém světě, volně centralizovaná kolem Washingtonu, jejíž skutečné pohyby a chování prakticky nereagují na vůli voličů.

Nikdy nebudete moci použít svůj hlas k tomu, abyste se z této šlamastyky dostali, a nikdy nebudete moci použít svůj hlas k tomu, abyste se z této šlamastyky nedostali, protože síla vašeho hlasu byla snížena na nulu. To neznamená, že z této šlamastiky není žádná cesta, znamená to jen, že z této šlamastiky není žádná cesta ven pomocí falešné plastové hračky na rozptýlení, kterou jste dostali, aby vás umlčela a přiměla vás věřit, že máte co říct.

Existuje mnoho dalších nástrojů, jak donutit zlou mocenskou strukturu, aby přestala dělat zlé věci, ale jejich výroba vyžaduje mnoho rukou a ty v tuto chvíli nemáme. Příliš mnoho lidí bylo úspěšně přesvědčeno, že status quo funguje a jejich vláda je v podstatě dobrá, nebo byli úspěšně zmanipulováni k tomu, aby se politiky vzdali úplně a přešli k jiným věcem.

Než lidé začnou využívat sílu svých čísel k vynucení skutečné změny, musí se probudit a uvědomit si, že vše, co jim bylo řečeno o jejich vládě, jejich společnosti a jejich světě, je lež.

Musí pochopit, že mainstreamová média nejsou nic jiného než propaganda a žijí v nejvražednějším a tyranském režimu na planetě. Musí uznat, že tato mocenská struktura nakonec neslouží ani jejich zájmům, ani zájmům jejich bližních po celém světě. Pouze když dostatek lidí otevře oči této realitě, bude možná revoluční změna prostřednictvím přímé akce.

Dobrou zprávou je, že je možné pomoci otevřít tyto oči. Všechno, co děláte, abyste lidem kolem sebe řekli pravdu a zvýšili povědomí o tom, co se skutečně děje, přibližuje tuto možnost realitě. Čím více lidí otevře oči, tím více lidí může pomoci ostatním otevřít oči, takže tato možnost se může rychle změnit z nemožného na pravděpodobné až nevyhnutelné.

Celá světová říše spočívá na páru zavřených víček. Jakmile se otevřou, celé se to zhroutí. Pak můžeme společně budovat zdravý svět.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *