Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 4.3.2024

V úvodu zazněla slova o tom, co bylo řečeno ve vystoupení ruského prezidenta ve Federálním shromáždění, tedy o rozvoji Ruska v následujících 6 letech, což je spojeno s dalším prezidentským obdobím po volbách 17. března 2024.

Pjakin zdůraznil, že když byl Putin nahrazen Medvěděvem, došlo k rozvratu leteckého průmyslu v RF. To samé se stalo s projektem plynové organizace OPEC. Ani jeden rozsáhlý projekt nelze realizovat během jediného prezidentského období. A proto, dle Pjakina, je důležité, aby Putin obhájil i následující šestiletý post.

Pjakin zmínil Stalinův program osvojení Severu, kdy byla zahájena výstavba sibiřské železnice na krajním Severu. Jakmile se k moci dostal Chruščov, celý velkolepý projekt byl zastaven. Ten znovu ožil až s příchodem Putina k moci po r. 2000. Avšak dlouhodobé projekty lze realizovat s jednou zásadní podmínkou: úrokové sazby ruské Centrobanky nesmí překročit 5 %, ještě lépe 0 %. Avšak v Rusku vládne parazitní bankovní systém pod vedením Elvíry Nabiullinové, jenž úrokuje veškeré půjčky 16 a více %. To je však pro ruskou ekonomiku, výrobu zejména, naprosto zničující. Jinak řečeno, Putinem ohlášené velkolepé změny v rozvoji Ruska pro příští období budou neuskutečnitelné.

Pozn. Naší Pravdy: Zásadní nedostatek všech vystoupení V. Pjakina zní – nelze donekonečna obhajovat činnost Putina, pokud on sám zrádnou činnost Nabiullinové podporuje. Vždyť Nabiullinová nikdy nebyla volena, ona byla jmenována do čela centrobanky již 3x po sobě právě samotným Putinem. Takže? Kdo podporuje ruské ekonom. zaostávání nejvíce? Vladimir Putin především. Lze se skoro vsadit, že až bude Putin opět zvolen prezidentem, tak první, co učiní, bude opětovné jmenování Nabiullinové (již počtvrté!) ředitelkou CB RF. A Pjakin se bojí otevřeně a čestně přiznat, že klanově korporátní vztahy ve vedení Ruska jsou opravdovým morem pro ruskou ekonomiku, jakož i pro ruskou sociální politiku. Pjakin tohle zcela nepochybně chápe, avšak on se bojí o tomto cokoli říci. Proto Putina všemožně obhajuje.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Politika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *