PhDr. Jiří Jaroš Nickelli: Mohou sankce skončit jako blokáda? To je hladomorem a cholerou?

Rozhovor Zdeňka Zbořila „Budou mít sankce podobné úspěchy jako Kontinentální blokáda?“ bych doplnil o obraz Rakouské říše. Tzv. kontinentální blokáda skoro zahubila Rakouskou říši. Vznikl tu hladomor a cholera. Říši zachránilo pěstování brambor. Jinak by poddaní pomřeli hlady.


Dr. Zdeněk Zbořil: Budou mít sankce podobné úspěchy
jako Kontinentální blokáda?

Cholera jako přidružený prvek byla paralyzována bylinami jako byl bedrník – na Drahanské vysočině se tenkrát říkalo: „Pime pivo s bobkem, jezme bedrník – nebodeme stonat, nebodeme mřít“.

Na EU máme manuál v podobě seriálu „Ano, pane ministře“

Sir Humprey vypráví co je britský postoj:

Ministerstvo zahraničí je tak evropské, až je antievropské. Museli jsme do toho spolku vstoupit, abychom ho rozložili.  Stvořit rozdělenou Evropu. Francouze proti Němcům, Italy proti Francouzům, Holanďany a Francouze proti Italům… Jako za starých časů, Nač to měnit, když to tak fungovalo. Britské ministerstvo je na vrcholu blaha. Evropská unie je jako OSN. Čím více má členů, tím více má sporů a tím více neschopnější se stává.

Dnes se to naprosto potvrdilo „Borisací“ mírové smlouvy Rusů s Ukrajinou, jež odhalil Putin a z EU to dnes vypadává jako z chlupaté deky. Když Rusko s Ukrajinou podepsalo mír, ihned tam vletěl Boris Johnson: „A to né! Zrušit! Válčit!“ A bolo vybavené, hej?

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *