Prof. Dr. Jørgen Peder Steffensen: Oteplování je přirozené, člověk s tím nemá nic společného

Teorie globálního oteplování je nevědecká, klimatické změny jsou způsobeny přírodními příčinami. Uvedl to Dr. Jørgen Peder Steffensen, profesor z dánského institutu Nielse Bohra na univerzitě v Kodani.

Zelení tvrdí, že oteplování je způsobeno antropogenními vlivy, ale věda ukazuje, že lidský vliv na planetu je přeceňován a změna klimatu je způsobena přírodními příčinami, ujišťuje vědec.

Prof. Steffensen říká, že v geologické historii Země byla období, kdy bylo klima mnohem, mnohem teplejší než dnes. V eocénu (asi před 45-40 milióny let) byla průměrná teplota na Zemi 24-28 °C. Pro srovnání: dnes se průměrná teplota vzduchu na povrchu Země počítá v rozmezí 14-15 °C. Byly však doby, kdy průměrné atmosférické teploty byly mnohem nižší než dnes, kdy kontinentální zalednění pokrývalo nejen Antarktidu, jak je tomu dnes, ale velkou část Severní Ameriky, Evropy a Asie.

Podle dánského vědce jsou výrazné klimatické změny charakteristické nejen pro eocén, ale i pro novodobou historii. Studie ledových jader vytěžených z ledovcového pancíře v Antarktidě a v Grónsku opakovaně prokázaly, že teploty byly v minulosti mnohem vyšší než dnes, čímž zcela vyvrátily politicky motivovanou antropogenní verzi „klimatické nouze“.

Dodejme, že Prof. Steffensen je považován za jednoho z nejzkušenějších odborníků na studium ledových jader v Grónsku a Antarktidě.

► Podrobněji ZDE (+video česky!)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza glob. oteplování. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *