Marek Řezanka: Zamítnuté usnesení

Poslanecká Sněmovna České republiky odmítla přijmout usnesení, že oslavování příslušníků SS je nepřijatelné. Toto usnesení vzniklo jako reakce na aplaus nacistickému zločinci Hunkovi, kdy kanadští poslanci tomuto bývalému příslušníkovi divize SS galizien tleskali vestoje – a to za zvěrstva páchaná za 2. světové války.

Je to velice alarmující a nebezpečný signál, který ukazuje zcela jasně, koho Fialova vláda pokládá za extremisty – a v jakých případech je naopak k projevům extremismu shovívavá. Hajlování na Bandera party v Plzni nevadí – zato protivládní demonstrace je podle této logiky nanejvýš nebezpečnou záležitostí. Fašistům a nacistům se tleská – hrdinům z druhé světové války se odstraňují pomníky. Aby byl obrázek úplný, ministrem vnitra tohoto kabinetu je člověk, jemuž prochází, že měl speciálně upravený šifrovaný mobil pro komunikaci typickou v kruzích kolem Michala Redla v kauze Dozimetr.

Osobně je mi za takovýchto signálů zle. Proto jsem napsal následující písňový text, který zatím čeká na své zhudebnění:


Musíme dospět

Není to k uvěření, co že se děje dneska:
Hunka se rozplývá – je přijat za ovací.
Klima se divně mění, když nacistům se tleská,
je doba ošklivá, co hákový kříž vrací.

Pomník hrůz války mizí – z hrdiny škůdce činí,
udatné pošpiní – metál se sketám předá.
Společnost v těžké krizi podpoří návrat sviní,
a z dveří od skříní se valí barva hnědá.

Refrén:

Slunce jsou černá, vyje vlčí hák,
zhroucená sterna mučí maniak.
Bandera opět vstává z popela,
musíme dospět – doba dospěla.
Vztyčených paží děsivě je víc.
Dialog sráží odpad z popelnic.
Hvězda je v klopě – září pro děla:
Musíme dospět – doba dospěla.

Není to k uvěření, co že se dneska děje:
Fašismus nevadí – fašisty blahořečí.
Na party vraha cení – vrchol vší beznaděje.
Když vládnou neřádi, dobří jsou v nebezpečí.

Dějiny překroucené ďáblové z pekel píší.
Setba je mrazivá – někdo ji sklidit musí.
Černý mrak liják žene – až někam k černé říši:
Pohřbeni zaživa ztrácíme hlas i pusy.

Refrén:

Slunce jsou černá, vyje vlčí hák,
zhroucená sterna mučí maniak.
Bandera opět vstává z popela,
musíme dospět – doba dospěla.
Vztyčených paží děsivě je víc.
Dialog sráží odpad z popelnic.
Hvězda je v klopě – září pro děla:
Musíme dospět – doba dospěla.

Příspěvek byl publikován v rubrice Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: Marek Řezanka: Zamítnuté usnesení

  1. Jiří Jírovec napsal:

    Milý Marku,
    výsledek hlasování ve Sněmovně se vlastně nevyjadřoval k náckovi. Pětikoalice zamítnutím Foldynova bodu dodržela pravidlo neschválit sebemenší návrh opozice. Nedávno se stalo, že k novele jakéhosi zákona došly dva identické návrhy. Ten opoziční byl v systému zaregistrován asi o týden dřív než koaliční. Sněmovnu zachvátil koaliční děs, protože podle zvyklostí se hlasuje v pořadí v němž ten který návrh přišel. Schůze byla přerušena až se ze zmatku a úzkostí vyklubovalo, že pořadí hlasování může určit Předsedkyně Sněmovky. Je to nesmysl, protože pak by mohl těsně před hlasováním přijít návrh, že Sněmovna zamítá všechny dříve předložené návrhy a hlasovalo by se o něm jako o prvním. Při nedávné schůzi navrhli dva lékaři za ANO dva nové body, které se týkaly nedostatku léků a některých lékařů. Ministr Válek k nim podotkl, že by byl rád, aby se o nich mluvilo, ale že nemůže předjímat výsledek hlasování. No a tenhle šašek s přezdívkou Leopard (má rád tankové bitvy) hlasoval poslušně proti vlastnímu přesvědčení. Koalice má řešení i pro případ, že se její poslanci zdrží někde u chlastu a opozice vyhraje hlasování. Zpochybní se hlasování a gonguje tak dlouho až se poslanci zvednou od piva nebo kořalky, dorazí do sálu a prohru změní na slavné vítězství. Ti šmejdi ve sněmovně již po jedenácté zamítli bod lékařky Věry Adámkové týkající se kostní dřeně. Tam kde se mluví o zbraních, lékaři musí držet hubu. Pokud se pamatuji v Kanadě existovalo pravidlo, že se před hlasováním zavřely dveře a nebylo možné, aby někoho narychlo přiváděli do sálu. Takhle mohla padnout vláda, pokud šlo o hlasování spojené s důvěrou k ní. Zdraví Jiří.

    • Díky za postřehy, s nimiž souhlasím. Jen jsem přesvědčen, že kromě onoho momentu, kdy výsledek hlasování Sněmovny je dán fanatickým odporem provládních poslanců k čemukoli opozičnímu, je třeba počítat i s tím, že pro tyto poslance hrozba bagatelizace nacismu hrozbu nepředstavuje. Což je hrozivý vzkaz nám všem…
      Hezký víkend přeji.
      Marek

      • admin napsal:

        Marku, srdečně Vás zdravím.

        S Vaším názorem nelze než souhlasit. Bez diskuse. Ale o tom tento režim je. Tedy o tom, co jste popsal. Všude, tedy i v Rusku se tak děje, tedy k neprospěchu lůzy. Copak asi poslanci v tamějším parlamentu dělají, když se tváří, jako by tohle neexistovalo?

        https://nase-pravda.net/2023-09-29-02/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *