Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 23.10.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval mezinárodnímu fóru Pás a cesta v čínském Pekingu, jež se konalo 17.-18. října. Zástupci více než 20 zemí se tam sešli. Západ to vnímal jako formování nového protiamerického světa.

Pax Americana existoval výlučně v rámci boje se SSSR a Ruskem, v podmínkách existence světové socialistické soustavy. Kolonialismus Západu, zejména vůči Africe, však trvá i nadále. S tím ruku v ruce roste význam globalizace a koncentrace výrobních sil. Zejména je to patrno v Číně a v Íránu. Ovšem, dominuje Čína.

V těchto nových podmínkách Pax Americana již nepřežije. 5 % obyvatel planety (USA) spotřebovává skoro 50 % světových energetických zdrojů. Vezmeme-li v potaz benzín, pak 30 % jeho spotřeby se odehrává jen v USA. To je děsivý nesoulad vůči ostatnímu světu. To samé se týká i odpadu. 40 % světového odpadu připadá jen na USA. To je ve srovnání s ostatním světem naprostá katastrofa. V tomto pohledu na svět je jasné, PROČ bylo nutno zničit SSSR. Aby Američané s ostatními  globalisty mohli mocensky přeformátovat svět.

Pjakin zmínil plány glob. elity ve smyslu zlaté miliardy. Což se dá realizovat jen pomocí válek, ekonomického chaosu a epidemií. To poslední v podobě kovidismu se již vyzkoušelo. Úspěšně. Ovšem, válka na Ukrajině přece jen váže dost sil USA, takže plány USA zvládnout další válku mají tak mnohem menší naději uspět. Zejména, pokud uvážíme intervenci USA na Tchaj-wanu.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *