Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 7.8.2023

V úvodu se V. Pjakin věnoval názoru řady sdělovadel, že válka na Ukrajině bude zamrazena, aby jednáním bylo dohodnuto příměří. Podle Pjakina se však jedná o klam, protože války končí zpravidla porážkou jedné ze stran.

A ruská sdělovadla v tomto směru nejsou jiná, tj. sdílejí západní postoj, tj. že války končí u jednacího stolu. Pjakin vyzdvihl, že tohle padá v úvahu jen tehdy, pokud ani jedna z válčících stran nemůže vyhrát. Jako příklad Pjakin uvedl třicetiletou válku ve středověku. Jenže to není případ Ruska na Ukrajině, neboť tam Rusko, byť pomalu, postupuje vpřed. Pjakin použil termín aktivní obrana, tj. obrana s postupem vpřed, jež se natolik uplatňovala ve Velké vlastenecké válce v letech 1941-1945.

Obdobně jako tehdy, i nyní má ruská armáda zbraní a munice dostatek, protože zásobování z týlu probíhá bez přerušení. S Ukrajinou však je tomu zcela opačně. Mobilizační rezervy, tedy lidé, jsou u konce. Avšak voj. technika, tedy dělostřelectvo, rakety a tanky jsou ze Západu. Mluví se již o dodávce letadel. Nastala tak situace, že začíná bojovat západní koalice proti osamocenému Rusku. V podmínkách, kdy HDP Ruska činí sotva jen 2 % světového HDP. Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *