Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 12.2.2024

V úvodu zazněla slova, jak jinak, ohledně rozhovoru amer. novináře Tuckera Carlsona s ruským prezidentem Vladimirem Putinem 6. února t.r. v moskevském Kremlu.

Pozadí rozhovoru vzešlo z dějinných okolností, kterých drtivá většina novinářů a komentátorů si nijak nevšimla, ačkoli se jedná o věci s naprosto klíčovým významem. I proto se uskutečnil rozhovor jmenovitě s Carlsonem a ne s jinými novináři, neboť jejich šéfové takové rozhovory neprodleně ořezávají, takže veškerý smysl tak zaniká.

A to byl také důvod, proč Carlson mohl vůbec přijmout podmínky rozhovoru, tedy, aby jej mohl zveřejnit bez jakékoli cenzury. Vše díky tomu, že Carlson byl po letech propuštěn z redakce Fox News, takže se stal takto, navzdory všemu, zcela nezávislým komentátorem, jenž se nemusí ohlížet na korporaci, která by ho živila. Z toho plyne, že kdyby Carlsona z redakce Fox News nepropustili, nikdy by se tento rozhovor nemohl uskutečnit. A přesně o tomto jsou ony dějinné okolnosti, navíc, naprosto zásadní. I proto se Putin na začátku Carlsona zeptal, zda se bude jednat o vážný rozhovor nebo jen o jakousi show.

Po úvodu patřícím rozhovoru Carlsona s Putinem se Pjakin tématicky vrátil k tomu, co určuje budoucnost Ruska, tedy k nejrozsáhlejšímu voj. cvičení NATO proti Rusku od r. 1988. A nejen k tomu. Pjakin opět, jako vždy a naprosto správně, se zmínil i o zničující politice ruské centrobanky pod vedením její ředitelky Elvíry Nabiullinové, která činí vše pro to, aby ruská ekonomika byla doslova spalována na uhel skrze neúměrně vysokou úrokovou sazbu.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *